Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Καθημερινά, ανθρώπινα και η πρώτη κατοικία.


Η τοποθέτηση του κ Βορίδη βουλευτή της ΝΔ περί της κατάργησης της προστασίας των οφειλετών δανείων στις τράπεζες για πρώτη κατοικία μας φέρνει ξανά στο νου την φράση: homo homini lupus. Οι περισσότεροι από τους 300 βουλευτές, τακτοποιημένοι οικονομικά έως και πλούσιοι, πρέπει να ψηφίσουν νόμους που επιτίθενται κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων ακόμα και στο πιο πολύτιμό τους αγαθό την πρώτη κατοικία.
Οι Ευρωπαίοι της τρόικας δυσανασχετούν!!! με το γεγονός του μεγάλου ποσοστού ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης (τη Γερμανία π.χ.).
Τι κι αν στην Ελλάδα με την αποταμίευση που ήταν διαδεδομένη στη χώρα σε σχέση με άλλες χώρες του βορρά ή με την διαφορετική νοοτροπία του «να έχω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου», ο Έλληνας φασούλι το φασούλι, με κάποια βοήθεια από τους γονείς  και με κάποιο δάνειο από τράπεζα απόκτησε πρώτη κατοικία. Ή με την απόκτηση κάποιας κατοικίας από κληρονομιά από τους γονείς και τους παππούδες.
Οι 300 βουλευτές στα δημοσιευόμενα κάθε χρόνο «πόθεν έσχες» και ακριβέστερα τα «έσχες» και όχι το «πόθεν» φαίνεται ότι κατέχουν, η συντριπτική τους πλειοψηφία τουλάχιστον, μεγάλη περιουσία από μετρητά και ακίνητα.
Οι βουλευτές δε της βολεμένης κυβερνητικής πλειοψηφίας των τριών κομμάτων ετοιμάζονται να ψηφίσουν νόμο που αίρει την προστασία από τις κατασχέσεις σε οφειλέτες δανείων προς τις τράπεζες.
Η τρικομματική κυβέρνηση με ευθείες επιθέσεις κατά του λαού  ψηφίζει νόμους που επιβαρύνουν τους φτωχούς και απαλλάσσουν τους πλουσίους. Φτωχαίνουν τους έχοντες και πλουτίζουν τους κατέχοντες. 
Πρόκειται για την πιο ταξική κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας μας. Αυτό αποδεικνύεται και από γεγονότα όπως της λίστας Λαγκάρντ που φαίνεται, από την απόκρυψή της, ποιους προσπαθεί να υπηρετήσει η κυβέρνηση αυτή. Κυβέρνηση των πιστωτών μας, του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου, των τραπεζών, των βιομηχάνων, των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ο Ελληνικός λαός πληρώνει ακριβά τις φαριρημένες τράπεζες των οποίων τις ζημίες καλείται να καλύψει. Το μεγαλύτερο μέρος της δόσης των δανειστών μας (όπως σε κάθε δόση) θα πάει σε ανακεφαλαιοποίηση των πτωχευμένων τραπεζών οι οποίες με χρήματα του λαού όχι μόνο διασώζονται αλλά οι ίδιες απειλούν να πάρουν και τα σπίτια αυτών που τις διασώζουν. Είναι το αποκορύφωμα του παραλογισμού.
Κοντά στα παραπάνω και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,  για μια ακόμα φορά η οποία προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία.
Τα μέτρα θα έλθουν στη Βουλή για ψήφιση σε ένα άρθρο ώστε να εκβιαστούν, οι μη πρόθυμοι να τα ψηφίσουν όλα  βουλευτές και να συναινέσουν.
Να περιμένουμε ότι θα υπάρξουν ηρωϊκοί  βουλευτές που θα πούνε όχι (ή ότι τέτοιοι θα είναι αρκετοί ώστε να μην περάσει ο νόμος) είναι μάλλον πολύ αισιόδοξο. Όταν μάλιστα η κυβέρνηση έχει την απόλυτη κάλυψη του ψευδοαριστερού κόμματος της ΔΗΜΑΡ.
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι διορισμοί σε διάφορους δημόσιους οργανισμούς (και την ΕΡΤ) διαφόρων στελεχών με ποσόστοση από κάθε ένα από τα τρία  κόμματα της συγκυβέρνησης αποδεικνύοντας ότι οι λόγοι που συμμετέχουν οι Βενιζέλος και Κουβέλης στην  συγκυβέρνηση δεν είναι και τόσο «αθώοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου