Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Φούμαρα το «Πλεόνασμα Σαμαρά»

Ωμή, ξερή η δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Γερμανού Βάλτερ Ραντερμάχερ: «Εμείς δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς»! Πολιτική «εκτέλεση» εν ψυχρώ!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ο γενικός διευθυντής της Eurostat δεν αρκείται σε αυτό, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung του Μονάχου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συλλογή των στοιχείων από την υπηρεσία του για όλες τις χώρες της EE, «όλοι οι άλλοι αριθμοί που ανακοινώνονται είναι καθαρές εικασίες!» προσθέτει.

Φούμαρα, μπούρδες, λόγια του αέρα δηλαδή οι δηλώσεις Σαμαρά στη Βουλή περί...
«πρωτογενούς πλεονάσματος» ύψους άνω του 1 δις ευρώ, κατά το Γερμανό γενικό διευθυντή της Eurostat!
«Δεν υπάρχουν ακόμη «ανθεκτικοί» αριθμοί για το ύψος του ελλείμματος και του χρέους του 2013. Δεν έχουμε ακόμη στοιχεία για το δ’τρίμηνο του 2013» τονίζει ο Ραντεμάχερ.

Εξηγεί ότι ετήσιος ισολογισμός βγαίνει μόνο όταν υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τα τέσσερα τρίμηνα και ότι το δ τρίμηνο είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί στο τέλος του χρόνου πληρώνονται φόροι και άλλες εποχιακές καταβολές. «Τότε θα δημοσιοποιήσουμε αριθμούς επί των οποίων θα μπορούμε να βασιστούμε» υπογραμμίζει.

Ψέμα επιβίωσης!
Το πολιτικό μήνυμα των δηλώσεων Ραντερμάχερ είναι σαφέστατο, με όσο έμμεσο τρόπο κι αν διατυπώνεται: οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς περί πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αναξιόπιστοι, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από πολιτική προπαγάνδα, μέχρις ότου η Eurostat ανακοινώσει τα πραγματικά νούμερα. «Εικασίες», και μάλιστα με κίνητρο πολιτικές σκοπιμότητες, είναι οι αριθμοί του Σαμαρά, υπονοεί ο γενικός διευθυντής της Eurostat.

Ο Ραντερμάχερ απλώς το υπονοεί λόγω της θέσης που κατέχει. Η εφημερίδα όμως δεν έχει καμιά αναστολή να αποκαλύψει ευθέως τα κίνητρα του Σαμαρά – και το γεγονός ότι το κάνει είναι αυτό που οδηγεί την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να αισθάνεται ότι «τη ζώνουν τα φίδια» αναφορικά με τις προθέσεις των Γερμανών απέναντι της.

«Το γεγονός ότι ο Σαμαράς ανακοίνωσε ήδη αριθμούς οφείλεται στη δύσκολη πολιτική κατάσταση» γράφει χωρίς περιστροφές. «Είναι πραγματικά σημαντικό για την επιβίωση του συνασπισμού συντηρητικών και σοσιαλιστών να μπορέσουν να δείξουν επιτυχίες στο δρόμο τους για την έξοδο από τη δραματική κρίση».

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης της Αριστεράς, θέλει πρόωρες εκλογές. Ο συνασπισμός του προηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού και θα μπορούσε να νικήσει στις ευρωεκλογές. Ο Σαμαράς απορρίπτει νέες εκλογές•. επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung προσθέτοντας ότι, αν η κυβέρνηση δεν εμφανίσει κάποια επιτυχία, η αντιπολίτευση μπορεί να εδραιώσει οριστικά το προβάδισμά της και να επιβάλει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Με άλλα λόγια, η γερμανική εφημερίδα. προβάλλει στους αναγνώστες της την άποψη ότι ο Σαμαράς ανακοινώνει από τώρα υπερβολικό πρωτογενές πλεόνασμα για να επιβιώσει η κυβέρνησή του και να μην ανατραπεί από τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ που αδημονούν να τους αντικαταστήσουν στην εξουσία, καθώς προηγούνται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ο Στουρνάρας… αντι-τροϊκανός
Είναι απίστευτη η πολιτική θρασυδειλία των προσώπων που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση. Μόλις έμαθαν ότι οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει την εφαρμογή του νέου Μνημονίου για την Ελλάδα, που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 5ης Μαϊου να μην την επιβλέπει πλέον η τρόικα (καθώς στο νέο δάνειο δεν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ) αλλά μόνο η Κομισιόν άρχισαν να καταγγέλλουν την… τρόικα! Το ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι επικεφαλής των «αντι-τροϊκανών» της κυβέρνησης τέθηκε ο… Στουρνάρας! Ναι, ακριβώς, ο Στουρνάρας!

Τις τελευταίες μέρες, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί λέει ότι μεγάλη καταστροφή θα είχε υποστεί η Ελλάδα αν αυτός… υπάκουε στις εκτιμήσεις της τρόικας! Αφήστε που κι ο Βενιζέλος άρχισε να ρίχνει «μπηχτές» κατά της τρόικας! Τα ύστερα του κόσμου!

Μέχρι και στη Frankfurter Allgemeine είχε ο Στουρνάρας το πολιτικό θράσος να πει ότι «θα είχα πρόβλημα αν είχα δεχτεί τις εκτιμήσεις της τρόικας τον περασμένο Σεπτέμβριο». Επειδή όμως γνώριζα ότι οι Γερμανοί ποτέ δεν ξεχνούν, όταν ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας τον ρωτάει πόσο ακριβώς είναι το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ο Στουρνάρας την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια! «Ο Στουρνάρας παραδέχεται ότι «δεν είμαι ακόμα σε θέση να ονομάσω το ακριβές πρωτογενές πλεόνασμα»» σημειώνει η εφημερίδα.

«Το πρωτογενές πλεόνασμά μας είναι πολύ υψηλότερο από το αναμενόμενο. Θα είναι μια μεγάλη έκπληξη. Οταν άκουσα το νούμερο για πρώτη φορά δεν μπορούσα να το πιστέψω» δήλωσε ο Στουρνάρας.

Ξέρει όμως ότι τέτοιου είδους αερολογίες αφήνουν αδιάφορους του Γερμανούς. Προσπαθεί έτσι να τους πιέσει πολιτικά. «Θα μπορούσαν όμως τα κράτη της Ευρωζώνης μέσω μιας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα για την υπερνίκηση της κρίσης να δώσουν ένα σημάδι ότι η κατάσταση χαλαρώνει, πριν όμως από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Διαφορετικά, θα μπορούσαν να πάρουν το πάνω χέρι ριζοσπαστικές δυνάμεις, προειδοποίησε ο υπουργός» γράφει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Το εξωκοινοβούλιο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνέντευξη του Στουρνάρα στη Frankfurter Allgemeine στο σημείο αυτό. «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα δείξουν πόση πελατεία έχει ακόμη η κυβέρνησή σας. Φοβάστε ότι θα επικρατήσουν ριζοσπαστικές δυνάμεις και ότι θα θρυμματιστεί ο πολιτικός μεσαίος χώρος;» τον ρωτάει κάποιος από τους τρεις (!) δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας που του παίρνουν τη συνέντευξη.

«Οι εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις είναι εναντίον της Δημοκρατίας και γι” αυτό είναι τόσο επικίνδυνες» απαντά ο Στουρνάρας. Είναι αποκαλυπτικός μέσα στην τεχνοκρατική ανοησία του, καθώς με το διαχωρισμό που κάνει, χαρακτηρίζοντας «κίνδυνο για τη Δημοκρατία» όλα τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα συλλήβδην, δείχνει το πώς πραγματικά βλέπει η κυβέρνηση Σαμαρά τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας – τουλάχιστον απ” όσο το έχει καταλάβει ο Στουρνάρας.

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή, ως κοινοβουλευτικό κόμμα, εξαιρείται αυτοδικαίως από τις «επικίνδυνες» και «εναντίον της Δημοκρατίας» πολιτικές δυνάμεις. Άλλωστε ο Γιάννης Στουρνάρας, σε μια αρκετά εκτεταμένη συνέντευξη είκοσι ερωτήσεων και απαντήσεων που δημοσιεύθηκαν, δεν λέει απολύτως τίποτα κατά της Χρυσής Αυγής ούτε καν αναφέρει το όνομά της.

Ποιες είναι λοιπόν οι κατά τον υπουργό οικονομικών «επικίνδυνες» εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις στις οποίες αναφέρεται;

Σύμφωνοι, το να θεωρεί ένα άτομο σαν τον Στουρνάρα, με τέτοια κατάπτυστη πολιτική δράση ως υπουργός Οικονομικών ως «επικίνδυνη» την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την γένει εξωκοινοβουλευτική Αριστερά είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο – και όντως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολιτικά επικίνδυνη για τα συμφέροντα, ελληνικά και ξένα, που εκπροσωπεί ο Στουρνάρας.

Είναι όμως τουλάχιστον… αχαριστία, με την καταδίκη όλων των εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων ως «επικίνδυνων», να τσουβαλιάζει μέχρι και το… ΛΑΟΣ, αυτό το «κολλητήρι του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στα πάνω του! Βγάζει δηλαδή ο Στουρνάρας εκτός δημοκρατικοί πλαισίου ως και τη… Δράση, το κόμμα των κοινωνικά ακροδεξιών ομοϊδεατών του;

Ευτυχώς, τους διώχνουμε!
Όλες αυτές οι πολιτικές ανοησίες του Στουρνάρα αποκαλύπτουν τον πανικό των μελών της κυβέρνησης Σαμαρά, που συνειδητοποιούν πλέον ότι λίγες είναι οι πιθανότητες πολιτικής διάσωσής τους μετά την εκλογική συντριβή που θα υποστούν στις ευρωεκλογές. Το ομολογεί με τον τρόπο του ο Στουρνάρας ότι ο λαός ετοιμάζεται να διώξει κλωτσηδόν με την ψήφο του τον εσμό της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Ο κρίσιμος χρόνος είναι από τη στιγμή της ανάκαμψης των αριθμών ως το χρονικό σημείο που οι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν αυτή την επιτυχία και στο πορτοφόλι τους. Έχουμε διανύσει το 85% του δρόμου. Θα ήταν πικρό αν χάναμε την εμπιστοσύνη του πληθυσμού στο τελευταίο 15% του δρόμου. Γι’αυτό χρειαζόμαστε τώρα την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας» ικετεύει τους Γερμανούς ο Στουρνάρας.

Δεν τους σώζει πια τίποτα από την εκλογική οργή του ελληνικού λαού, λέμε εμείς. Αυτό το βλέπουν κι οι Γερμανοί και ετοιμάζονται για την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θυσιάζοντας αδίστακτα τους μέχρι τώρα πιστούς πολιτικούς υπηρέτες τους.
Άλλωστε και στην πολιτική ισχύει ότι «σκοτώνουν τα άλογα» όταν καταντήσουν πια άχρηστα.

Πηγή "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου