Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αποτυχία στόχων

Σε μπούμερανγκ εξελίσσεται ο πολιτικός εκβιασμός που επιχείρησε ο πρωθυπουργός με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Ο στόχος του Γ. Παπανδρέου με το δίλημμα ήταν διπλός: πρώτον, ν' αγγίξει το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας για την πορεία της οικονομίας της χώρας, αλλά και των δικών του οικονομικών και δεύτερον, να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι και με βάση τις δημοσκοπήσεις φέρονται ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν πάψει να έχουν διάθεση μεγαλύτερης ανοχής για τις οικονομικές επιλογές.
Και οι δύο στόχοι φαίνεται πως απέτυχαν. Και αυτό το παραδέχονται ακόμη και κυβερνητικά στελέχη στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους. Ο πρωθυπουργός αναλώθηκε σε μια μακρά συνέντευξη, στην οποία εμφανίστηκε περισσότερο ως κομματάρχης και λιγότερο ως πρωθυπουργός μιας καταρρέουσας χώρας. Υπερτόνισε τη συμβολή της κυβέρνησης και του ιδίου στη διαχείριση της κρίσης και ανάλωσε πολύ χρόνο και πολλά επιχειρήματα για να επιτεθεί με δριμύτητα στην αντιπολίτευση.
Τα έκανε όλα αυτά, ωστόσο, σε λάθος χρόνο. Το μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει αποδεχτεί ότι η κύρια ευθύνη για την κρίση καταλογίζεται στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ενα χρόνο μετά, όμως, απαιτεί απαντήσεις από τη σημερινή κυβέρνηση. Οι προηγούμενοι αποδοκιμάστηκαν, το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει. Τα έκανε και με λάθος τρόπο. Ο παλαιοκομματισμός -με παροχές και υποσχέσεις- δοκιμάστηκε και απέτυχε. Ο πρωθυπουργός τον επαναλαμβάνει...
Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου