Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Οι 58 δεν μπορεί κάτι «καλό» θα φέρουν.


Το άγχος των μεγάλων συμφερόντων τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό μεγαλώνει μέρα τη μέρα καθώς φαίνεται ότι δημοσκοπικά η ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  καταποντίζεται ολοένα και περισσότερο και αντιστοίχως  η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνεται.

Η  μεγάλη αγωνία του κατεστημένου, που με χέρια και με δόντια υποστηρίζει την σημερινή κυβέρνηση των ολετήρων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή, η αγωνία των «βολεμένων» βουλευτών της συγκυβέρνησης, των μεγάλων συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζών και όλων των παρατρεχάμενων της εξουσίας που το συμφέρον τους είναι η παραμονή στην κυβέρνηση της άθλιας συμμαχίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,  είναι μεγάλη.

Το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα έχει εξαερωθεί, είναι αμφίβολο αν το κόμμα του Βενιζέλου βγάλει ευρωβουλευτές στις επερχόμενες ευρωεκλογές και η αγωνία των στελεχών για την επιβίωση του κόμματος αλλά και του κ Βενιζέλου προσωπικά είναι μεγάλη.

Στερνή προσπάθεια  σωτηρίας του κ Βενιζέλου αποτελεί και η «περίφημη» κίνηση των 58. Οι 58 που είναι 59 ή οι 59 που είναι 58 συγκεντρώνουν όλους τους βολεμένους και κρατικοδίαιτους που ανησυχούν για το δικό τους μέλλον και προσπαθούν λυσσαλέα με την αμέριστη προβολή τους από τα κρατικοδίαιτα επίσης ΜΜΕ να επιβληθούν σαν κάτι δήθεν ανεξάρτητο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ τελευταίο μετερίζι των ορφανών του αρχιερέα της διαπλοκής κ Σημίτη.

Είναι λένε αναγκαίος ένας νέος σχηματισμός της «κεντροαριστεράς», ο οποίος θα αποτελεί ανάχωμα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους από το να ψηφίσουν κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ) ένα νέο κόμμα στη θέση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τι θα προσθέτει όμως αυτό το νέο κόμμα παραπάνω από ότι προσφέρουν τα ήδη υπό διάλυση κόμματα αυτά;

Μα τι άλλο από την σωτηρία και την πολιτική επιβίωση (εκτός του κ Βενιζέλου) στελεχών της λεγόμενης κεντροαριστεράς οι οποίοι έχουν γίνει μνημονιακότεροι  ακόμα και από τις πιο αντιδραστικές ομάδες που στεγάζονται στην ΝΔ. Η μετάλλαξη των πρώην αριστερών στελεχών και διανοουμένων σε ακραίους νεοφιλελεύθερους και οργανικούς διανοούμενους του πιο σκληρού καπιταλισμού που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα είναι ένα γεγονός που όσο κι αν θέλουν οι ενδιαφερόμενοι να το κρύψουν αυτό φωνάζει από μακριά.

Όμως τα πραγματικά αριστερά κόμματα τα δημιουργεί η λαϊκή απαίτηση και το ρεύμα των πολιτών που αναζητούν κάτι καινούριο και προοδευτικό και δεν κατασκευάζονται από την οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας.

Έτσι η δημιουργία του νέου αυτού κόμματος έρχεται για να μας σώσει από το απόλυτο «κακό» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί με την κατάληψη της εξουσίας με συνέπεια το τέλος των βολεμένων παρατρεχάμενων της σημερινής κυρίαρχης ομάδας.

Αν οι 58 ενδιαφερότανε για το καλό της χώρας θα είχανε κινητοποιηθεί πολύ νωρίτερα με τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης καταστροφής και όχι τώρα στα στερνά.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι στη διακήρυξη των 58 δεν γίνεται ούτε η παραμικρή κριτική στις κυβερνήσεις των μνημονίων, ένοχη σιωπή που μαρτυρά τις προθέσεις των συμμετεχόντων στην κίνηση.

Η κίνηση των 58 ή των 59 και όλες οι απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθούν το καταρρέον μπλοκ της εξουσίας και οι ίδιοι είναι καταδικασμένες στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας

Ευτυχώς για την χώρα οι πολίτες έχουν καταλάβει το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται τα τελευταία χρόνια στην πλάτη του, έχει βιώσει στο πετσί του τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξόντωσής τους από την κυβέρνηση των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και δεν ανταποκρίνεται σε τέτοιες γελοιότητες.

Κατά τούτο, η κίνηση των 58 και όλες οι σχετικές,  απεγνωσμένες απόπειρες ανασύνταξης του καταρρέοντος μπλοκ εξουσίας, είναι καταδικασμένες να βουλιάξουν στον πάτο της Ιστορίας.

Ευτυχώς για τη χώρα και τους πολίτες  της, δυστυχώς για τους 58, τον κ Βενιζέλο και τον κ Σαμαρά.


1 σχόλιο: