Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

γραφείο τελετών ο Αχόρταγος

Εβριζαν ορισμένοι ολιγοφρενείς εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα τους δημοσίους υπαλλήλους κι έβρισκαν δίκαιη την «τιμωρία τους» από την κυβέρνηση με περικοπή μισθών και κατάργηση «δώρων». Πολλοί προειδοποιούσαν από τότε τους επιχαίροντες ότι θα έρθει και η σειρά τους, ότι το «διαίρει και βασίλευε» απλώς τους αφήνει προσωρινώς στην άκρη για να «τους φάει αργότερα τελευταίους». Τον χαβά τους εκείνοι: μηρύκαζαν την κυβερνητική προπαγάνδα... ...για όλα τούς έφταιγε «το κράτος» -τώρα ο Γιωργάκης ετοιμάζεται για μιαν ακόμα εξίσωση προς τα κάτω, βάζοντας μάχαιραν και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Μούγγα στη στρούγκα, ένοχοι, όσοι έβριζαν τους άλλους τότε, τι να λένε τώρα με το λεπίδι του χασάπη στον δικό τους τον λαιμό; Νόμιζαν οι αδαείς και τετυφλωμένοι ότι ήταν παλιές πουτάνες στο κουρμπέτι κι όμως πιάστηκαν μωρές παρθένες στο ξάγναντο...

Οι εύκολες αντιθέσεις, Μπουτάρης-Ανθιμος, εύκολα λύνονται. Οι δύσκολες, γελοιότης-σοβαρότης, δύσκολα.
Καλημέρα σας και καλή βδομάδαμε δύο στους πέντε νέους άνεργους.
Κάτι λίγα ψιλά στην τσέπη για έναν καφέ, ώρες ανίας, μισά χαμόγελακι ίσως «αύριο να βγούμε, να τα πούμε»...
*****
Κράτος φόρου υποτελές...Πογκρόμ κατά δημοσίων υπαλλήλων...
(Με την ευκαιρία: παρά τα κυρίαρχα ψεύδη η Ελλάδα έχει τους λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους 
στην Ευρωπαϊκή Ενωση, των οποίων την αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα έχουν σκοτώσει τα δύο κόμματα του δικομματικού μας μονοκομματισμού. Οι ίδιοι δύο δηλαδή μηχανισμοί που τώρα διώκουν... το έργο τους)
Σχολεία κλείνουν, σχολές των ΑΕΙ κλείνουν, σχολεία για παιδιά με αναπηρίες κλείνουν, μαγαζιά κλείνουν -και οι Φράγκοι Επικυρίαρχοι μας υπαγορεύουν τι να πουλήσουμε -και προσέτι απαιτούν προς τούτο απ' τα ανδρείκελά τους συναίνεση! «Η συναίνεση», δήλωσε ο Παπανδρέου, «είναι εθνική επιταγή» (σ.σ. σεποια τράπεζα και εις ποίου τον λογαριασμό;)...
Τώρα στην Ισπανία, στη Μαδρίτη, στην Πουέρτα ντελ Σολ γίνεται, κατ' αναλογίαν προς την πλατεία Ταχρίρ, αυτό που καλούσε ο κ. Αλαβάνος να γίνει και στην Ελλάδα, στην πλατεία Συντάγματος.
Λοιδορήθηκε τότε ο Αλέκος, και μάλιστα από ορισμένους εξυπνάκηδες συντρόφους του. Τώρα δικαιώνεται - όμως αλλού, όχι βεβαίως στον μικρόκοσμο που συχνά δεν βλέπει πέρα απ' τη μύτη του, αλλά στον πραγματικό κόσμο, αυτόν που βλέπει το μέλλον και προσπαθεί να αναμετρηθεί μαζί του - φωνή λαούοργή Θεού και τα σκυλιά (της αστυνομίας) δεμένα.
Για την ώρα Στην Πουέρτα ντελ Σολ.
Διότι αν οι Ελληνες κατέβαιναν να κάνουν κάτι ανάλογο στο Σύνταγμα ή την Ομόνοια, θα βρίσκονταν οι μπάχαλοι που θα αμόλαγαν δύο μολότωφ,θα εξαέρωναν (τη ευγενική συνεργασία της μπατσοφυλακής) τη διαδήλωση και θα ξανάστελναν τον κόσμο στα σπίτια του.
Το ερώτημα: ποιος χτύπησε πρώτος, θα απασχολούσε δι' ολίγων και επ' ολίγον τον Τύπο - όμως η δουλειά θα είχε γίνειακριβώς όπως γίνεται τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Το 57% των Γάλλων, που πάει για 57,5%, φαίνεται να πιστεύει ότι ο Ντομινίκ παγιδεύθηκε -τι διάολο; Ελληνες είναι οι Γάλλοι και πιστεύουν κι αυτοί σε θεωρίες συνωμοσίας;
................................
Οσο για το Μνημόνιο, αναρωτιέμαι: εφ' όσον παταγωδώς απέτυχε, η επιμονή των Ευρωπαίων να μας το χορηγήσουν σε ακόμα πιο θανατηφόρα δόση είναι η επιμονή του βλάκαή η καθ' όλα δικαιολογημένη διάθεση του καλοφαγά να μην παρατήσει το σατωμπριάν του -να μην περιορισθεί σε μία μόνον μπουκιά;..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου