Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ποιος είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια;

Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι θεσμικός. Πρέπει να επιτηρεί αν τηρούνται το Σύνταγμα και οι θεσμοί του κράτους από τις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα.
Ο κ Παπούλιας, φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, ισχυρίστηκε στο παρελθόν, ότι δάνεισε στον Ανδρέα Παπανδρέου χρήματα για την κατασκευή του «κωλόσπιτου», κατά Ευάγγελο Γιαννόπουλο και κάλυψε τον Ανδρέα στο πρόβλημα του πόθεν έσχες. Δεν ξέρω αν όντως δάνεισε χρήματα στον Ανδρέα, πολύ αμφιβάλλω, αλλά η κίνησή του αυτή αμαύρωσε την εικόνα του. Στην Ελλάδα όμως   που ξεχνιούνται οι πράξεις του παρελθόντος ο κ Παπούλιας έγινε, για λόγους σκοπιμότητας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η στάση του τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο προκαλεί πολλά ερωτηματικά αν ο κ Παπούλιας συνεχίζει τον υποστηρικτικό του ρόλο στην οικογένεια Παπανδρέου την οποία βάζει πάνω από τον Ελληνικό λαό και το Σύνταγμα της χώρας.
Ο κ Παπανδρέου  πήρε πολλές αντισυνταγματικές αποφάσεις (οι περισσότεροι έγκριτοι συνταγματολόγοι το επισημαίνουν), παραβιάζει τους νόμους και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τους θεσμούς.
Ο κ Παπούλιας μέχρι σήμερα, υπέγραφε τα αντιδημοκρατικά νομοσχέδια, που του έστελνε ο κ Παπανδρέου, χωρίς καμία διαμαρτυρία, το αντίθετο στηρίζει πλήρως το Μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας  και του λαού από τον κ Παπανδρέου. Είναι εκπληκτικό να βλέπει κανείς έναν άβουλο Πρόεδρο Δημοκρατίας να περιφρονεί το λαό, το Σύνταγμα και τους θεσμούς και ανάλγητα να υπογράφει την καταστροφή του λαού και την πώληση της χώρας.
Χτές όμως ο κ Παπούλιας διέπραξε ένα μεγάλο αδίκημα αυτό της εξυπηρέτησης του κ Παπανδρέου στον εκβιασμό της αντιπολίτευσης για να συναινέσουν στα εγκλήματά του.
Ο κ Παπανδρέου προσπαθεί απεγνωσμένα, με μία σειρά εκβιασμών και επικοινωνιακών κινήσεων, να φέρει την αντιπολίτευση προ ειλημμένων αποφάσεων και να καταστήσει τα κόμματα συνυπεύθυνους για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.
Ενώ τρεις μέρες πριν είχαν γίνει οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της βουλής (τώρα γιατί προσκάλεσε τον Κουβέλη και όχι  π.χ. τους οικολόγους αυτό μπορεί να το καταλάβει ο κάθε ένας) και τρεις από τους αρχηγούς  κομμάτων της αντιπολίτευσης η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρότασή του για συνυπευθηνότητα  σε αποφάσεις που είχε λάβει χωρίς  να συμβουλευτεί κανένα., δηλαδή επιβάλλοντας αντιδημοκρατικά το Μνημόνιο 1 χωρίς να ρωτήσει κανένα (γιατί δεν ζήτησε συναίνεση και για το Μνημόνιο 1;).
Ο κ Παπούλιας περιφρονώντας τους θεσμούς της χώρας υπάκουσε στο τηλεφώνημα του κ Παπανδρέου να καλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να ξανα-εκβιάσουν την αντιπολίτευση με αισχρό τρόπο. Γιατί ο κ Παπούλιας διέπραξε αυτό το ηχηρό ολίσθημα; Τόσες χάρες χρωστά στον κ Παπανδρέου που αδιαφορεί για το Σύνταγμα;
Νομίζω ότι σήμερα στην συνάντηση θα πρέπει κάποιος να θέσει στον κ Παπούλια αυτό το σοβαρό θέμα και να ζητήσει διευκρινήσεις. Δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (σέβομαι τον θεσμό) να δρα σαν υπάλληλος του κ Παπανδρέου και μάλιστα με στόχο την υποδούλωση της χώρας και την καταστροφή των πολιτών!
Τα υπόδουλα στο καθεστώς ΜΜΕ έδρασαν και πάλι σαν παπαγαλάκια του κ Παπανδρέου. Αυτή η κατάσταση των ΜΜΕ δημιουργεί θέμα λειτουργίας της δημοκρατίας και σεβασμό του Συντάγματος, που προβλέπει ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να ενημερώνεται πολύπλευρα για να έχει συνολική εικόνα των καταστάσεων.
Ο κ Παπούλιας κατήργησε την θέση του σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ένας Θεός ξέρει ποιους εκβιασμούς έχει ετοιμάσει ο κ Παπανδρέου σήμερα γα να σύρει μαζί του τουλάχιστον την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά και να τους καταστήσει συνυπεύθυνους για τα δικά του εγκλήματα.
Η αντιπολίτευση έστω και έτσι αναξιόπιστη, που είναι πρέπει να ορθώσει ανάστημα σε αυτά που γίνονται γιατί είναι πρωτοφανή και επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου