Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οι χυδαίοι εκλογικοί εκβιασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ


Στις τελευταίες εκλογές η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έδωσε ένα σαφέστατο μήνυμα που δεν είναι δυνατό να παρερμηνευτεί από κανένα. Όχι στα κόμματα του Μνημονίου. ‘Όχι στην πολιτική και στα μέτρα του Μνημονίου. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ η μαύρη συγκυβέρνηση καταποντίστηκε εντελώς εκλογικά.
Όμως οι αρχηγοί και τα στελέχη των τριών αυτών φιλομνημονιακών κομμάτων ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Καρατζαφέρης φαίνεται να μην θέλουν να καταλάβουν το ηχηρό αυτό μήνυμα των εκλογών και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην έγινε τίποτε. Κάνουν το κορόϊδο σαν να μην έγιναν εκλογές και συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι της εφαρμογής του Μνημονίου. Τέτοια περιφρόνηση προς την  ψήφο του λαού από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν  έχουμε ξαναδεί.
Ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών είναι αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε δεύτερο κόμμα με μικρή διαφορά από το πρώτο κόμμα την ΝΔ.
Τώρα οι υπηρέτες του κεφαλαίου και των τραπεζικών τοκογλύφων αφού βλέπουνε ότι δεν σχηματίζουνε κυβέρνηση οι υπάλληλοί τους που να μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή άρχισαν να πιέζουν τον κ  Κουβέλη και την ΔΗΜΑΡ, ο οποίος τελικά παρά τις συνεχώς ασαφείς δηλώσεις του τελικά δέχεται την σύμπραξη με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία κυβέρνησης όπως είχε κάνει και το ΛΑΟΣ σαν τρίτο κόμμα σε προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί για ΛΑΟΣ ΔΗΜΑΡ και η πολιτική ακριβώς η ίδια.
Το σκηνικό έχει διαγραφεί καθαρά. Υπάρχουν τρία κόμματα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που δέχονται να σχηματίσουν φιλομνημονιακή κυβέρνηση και να εφαρμόσουν τα εφιαλτικά μέτρα του δευτέρου (και αργότερα και του τρίτου κλπ) Μνημονίου σε βάρος του λαού και της χώρας.
Για τη ΔΗΜΑΡ δεν νομίζω ότι από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το κόμμα να είχε κανείς ψευδαίσθηση ότι δεν είναι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ που θα συνεργαζόταν με τις φιλομνημονιακές δυνάμεις του τόπου και θα ξέπλενε τις αμαρτίες και τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ.
Και καλά όλα τα παραπάνω είναι γνωστά και αναμενόμενα. Η ανάδειξη όμως του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο κόμμα περιπλέκει τα πράγματα τρομοκρατώντας τους τοκογλύφους των Βρυξελλών και τους ντόπιους υπαλλήλους τους.
Ο κ Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ θέλει να συνεργαστεί με τα φιλομνημονιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να εξοντώσει μαζί με αυτούς στη συνέχεια τους εργαζόμενους και συνταξιούχους και να ξεπουλήσει τη χώρα. Δικαίωμά του.
Ποιος όμως του δίνει το δικαίωμα να εκβιάζει το ΣΥΡΙΖΑ να ενδώσει σε ένα αίτημα σχηματισμού κυβέρνησης ενάντια στις αρχές και στο πρόγραμμα του κόμματος (του ΣΥΡΙΖΑ); Ο κ Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι είναι όλοι αρπακολατζήδες που σήμερα δηλώνουν το ένα και αύριο το άλλο. Εξ ιδίων κρίνει μου φαίνεται.
Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισε ο λαός για να αγωνιστεί να ανατρέψει τα εφιαλτικά μέτρα του Μνημονίου και όχι να κάνει κωλοτούμπα προδίδοντας τους ψηφοφόρους του για να δώσει αριστερό άλλοθι στον κ Κουβέλη και στην ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θέλουν να σχηματίσουν.
Αν ο κ Κουβέλης επιθυμεί διακαώς να συνεργασθεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο δρόμος είναι ελεύθερος. Αν δε νομίζει ότι αυτό θα κάνει καλό και στον λαό τότε θα τον υπερψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Μήπως όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα; Μήπως ο κ Κουβέλης γνωρίζει καλά την καταστροφή που θα φέρει η νέα φιλομνημονιακή κυβέρνηση και θέλει να συμπαρασύρει και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική καταπόντιση;
Να αφήσει τα κουτοπόνηρα παιχνίδια λοιπόν ο κ Κουβέλης και να αποφασίσει σαν ΔΗΜΑΡ τι θα κάνει και να αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ να είναι συνεπής με αυτά που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του (μια που δεν μπορεί να το κάνει αυτός).
Όσο για τον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και τα ΜΜΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ καμιά έκπληξη. Στο ίδιο μοτίβο όπως προεκλογικά τρομοκρατούν, εκβιάζουν, βρίζουν, ψεύδονται, χυδαιολογούν, προβοκάρουν. Ευρώ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή δραχμή και ΣΥΡΙΖΑ το μόνιμο μοτίβο.
Κύριε μετά από τόσα χρόνια συζητήσεων δεν μάθατε ακόμα ότι κανείς δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ και την ευρωζώνη διότι δεν προβλέπονται από καμιά διαδικασία. Γιατί λέτε ψεύδη στον Ελληνικό λαό;
Δεν καταλάβατε ακόμα ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για λύση του προβλήματος ΜΕΣΑ στο ευρώ και στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ; Πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβουν για να το καταλάβετε;
Δεν διαβάσατε τις εκτιμήσεις ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε στην Ευρώπη πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το χρέος της Ελλάδας;
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί γιατί οι σκοτεινές δυνάμεις του κεφαλαίου μέχρι και προβοκάτσια μπορεί να σχεδιάσουν για να πετύχουν το στόχο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου