Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η σημασία της νίκης της Αριστεράς και των αντιμνημονιακών δυνάμεων στις ερχόμενες εκλογές

 
Εμφύλιο πόλεμο γράφει η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (τρομάρα της) προβλέπει το περιοδικό FOCUS σε περίπτωση που δεν κερδίσουν οι φιλομνημονιακές δυνάμεις τις εκλογές. Μα το περιοδικό των μεγαλοκαρχαριών τι άλλο θα περίμενε κανείς από το να απειλεί και να εκβιάζει ώστε οι Έλληνες ψηφοφόροι να φοβηθούν και να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Αντιθέτως η «καλή» εφημερίδα  κάνει πως δεν βλέπει δηλώσεις αξιωματούχων άλλων επενδυτικών φορέων (UBS κλπ) που αναφέρουν ότι δεν είναι υποχρεωτικό η Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ αν κερδίσουν οι αριστερές δυνάμεις τις εκλογές.
Στην Ελλάδα η μόνη ελπίδα για τον λαό είναι η νίκη της αριστεράς στις εκλογές και γενικότερα των αντιμνημονιακών κομάτων. Επικράτηση του  διδύμου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα είναι η καταστροφή της χώρας και των πολιτών τους. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν από μια τέτοια νίκη θα είναι οι τράπεζες και το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.
Η Ευρώπη δεν μπορεί ούτε τυπικά να  εκδιώξει την Ελλάδα από το Ευρώ (δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία) ούτε  ουσιαστικά γιατί κάτι τέτοιο θα κόστιζε πολύ περισσότερο στην Ευρώπη από ότι η διάσωση της Ελλάδος μέσα στο Ευρώ.
Η νίκη της αριστεράς πιστεύω ότι θα δώσει την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης αυτών που οι Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σαμαράς δεχθήκανε χωρίς καμιά αντίσταση και χωρίς να αμφισβητήσουν τίποτε με αποτέλεσμα για τη σωτηρία της χώρας να εφαρμοσθεί το δυσμενέστερο σενάριο.
Η νίκη της αριστεράς θα βάλει φρένο στον κατήφορο των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων και θα ανακτήσει το κοινωνικό πλέγμα  προστασίας των εργαζομένων και συνταξιούχων.
Θα πρέπει η χώρα να ξαναποκτήσει την Εθνική της Ανεξαρτησία  και να πάψει να είναι προτεκτοράτο της Γερμανίας.
Οι Έλληνες ξαναείπανε ιστορικά ΟΧΙ στους Γερμανούς και πολέμησαν γι’ αυτό σκληρά.
Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες των εκβιασμών και των απειλών είτε προέρχονται από εγχώρια κέντρα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΜΜΕ κλπ) είτε από κέντρα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων του εξωτερικού και θα μαυρίσουν τους ολετήρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας αντιμνημονιακά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου