Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πως ο Στουρνάρας τα «έψαλλε» στον Τόμσεν!!! και άλλα παραμύθια.


Τα τελευταία δυόμισι χρόνια  στην χώρα μας βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παιχνίδι του θεάτρου του παραλόγου, των εκβιασμών, των απειλών  και της απάτης από τους κυβερνώντες τη χώρα, είτε αυτοί είναι οι Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου είτε ο Βενιζέλος είτε τέλος η τρόϊκα εσωτερικού των κ Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη με τον υπουργό οικονομικών του κ Στουρνάρα.
Το θέατρο  αφορά την υποτιθέμενη αντίσταση που προβάλλουν οι Έλληνες κυβερνώντες στις ανάλγητες απαιτήσεις της Τρόϊκας εξωτερικού δηλαδή των ΔΝΤ - Ε.Ε. – ΕΚΤ. Σε κάθε συνάντηση με τους Τροϊκανούς οι Έλληνες κυβερνώντες (και στην παρούσα περίπτωσή μας οι κ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και Στουρνάρας εκφράζουν τη θλίψη τους και χύνουν δάκρυα  για τα νέα μέτρα που ζητά η Τρόϊκα εξωτερικού κατά του Ελληνικού λαού και δηλώνουν ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν δηλώσει πολλές φορές και στο παρελθόν.
Η υποκρισία περισσεύει κι έτσι ενώ δήθεν σχίζουν τα ρούχα τους για την αναλγησία των μέτρων ταυτόχρονα συμφωνούν και τα υπερψηφίζουν.  Σύμφωνα για παράδειγμα με το Μνημονιακό Έθνος ο κ Στουρνάρας τα έχωσε δήθεν στον Τόμσεν με οργή υπερασπιζόμενος υποτίθεται τα δίκαια του λαού. Τι κωμωδία ή ιλαροτραγωδία.
Ο κ Σαμαράς λυπάται για τα μέτρα και χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ο κ Βενιζέλος κατηγορεί την ΝΔ διότι δεν εφαρμόζει τις εξαγγελίες του Ζαππείου (λες και δεν είναι συγκυβέρνηση με την ΝΔ και δεν υπερψηφίζει συνεχώς όλα τα μέτρα) και ο Κουβέλης εγκαλεί την Τρόϊκα για τα σκληρά μέτρα κατά του λαού της χώρας μας αλλά δηλώνει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για τα μέτρα αυτά (πολύ αυτάρεσκο μια και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μπορούν κάλλιστα να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ περισσεύει). Όλοι τους κλαίνε και ταυτόχρονα συνηγορούν στα μέτρα εξόντωσης του λαού.
Το δούλεμα πάει και έρχεται χοντρά και για πολλοστή φορά οι ίδιοι και μονότονοι εκβιασμοί, αν δεν πάρουμε τα μέτρα θα μας διώξουν από το ευρώ και θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα καταστραφούμε, ώστε στο τέλος μετά τα αλλεπάλληλα κύματα σκληρών μέτρων που έχουν ληφθεί (και τα πολλά αντιλαϊκά μέτρα που θα λαμβάνονται συνεχώς στο μέλλον) να αναρωτιέται κανείς μήπως είναι λιγότερο επιζήμια για τον λαό η επιστροφή στη δραχμή.
Είναι επίσης γνωστό ότι πολλά από τα μέτρα που υποτίθεται ζητά η Τρόϊκα είναι απαιτήσεις του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων  και τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει δήθεν σαν αιτήματα της Τρόϊκας για να τα νομοθετήσει. Άλλο ψέμα και αυτό.
Η μαύρη προπαγάνδα από τα Μνημονιακά ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες κλπ) οργιάζει και οι Έλληνες κυβερνώντες παρουσιάζονται σαν ήρωες που δίνουν τον υπέρ πάντων τον αγώνα υπέρ των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.
Δυστυχώς η υποτονικές αντιδράσεις του Ελληνικού λαού δεν αφήνουν περιθώρια επιτυχούς αμφισβήτησης των κυβερνητικών αντιλαϊκών πολιτικών. Στην Πορτογαλία σε αντίθεση οι μεγάλες διαδηλώσεις του λαού οδήγησαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και πήρε πίσω τα μέτρα και θα ψάξει για ισοδύναμα που να μην πλήττουν τόσο τον λαό.
Το ανάλγητο τρίο που μας κυβερνά δεν έχει κανένα δισταγμό να οδηγήσει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό στη φτωχοποίηση και στην ανεργία, υποτακτικοί υπάλληλοι όντες των μεγάλων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου