Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Jacques Beres, Συνιδρυτής των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα”στο Reuters: Αλλοδαποί ισλαμοφασίστες, υμνητές του ναζί δολοφόνου βρεφών της Τουλούζης οι “Σύριοι επαναστάτες”!

 

Του John Irish
Παρίσι, 8 Σεπτέμβρη 2012 (Reuters: Jihadists join Aleppo fight, eye Islamic state, surgeon says)
Ξένοι ισλαμιστές που θέλουν να μετατρέψουν τη Συρία σε ένα αυταρχικό θεοκρατικό κράτος έχουν κατακλύσει τις τάξεις των ανταρτών που αγωνίζονται να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και νομίζουν ότι διεξάγουν έναν “ιερό πόλεμο”, αναφέρει ένας Γάλλος χειρουργός που φρόντισε τους τραυματίες “επαναστάτες” στο Aleppo .
Ο Jacques Beres, συνιδρυτής των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα”, επέστρεψε από τη Συρία την Παρασκευή το βράδυ αφού πέρασε δύο εβδομάδες κρυφά σε ένα νοσοκομείο στην…
 πολιορκημένη πόλη Χαλέπι, βόρεια της Συρίας.
Σε συνέντευξή του το Σάββατο στο Reuters, στο διαμέρισμα του στο κέντρο του Παρισιού , ο 71χρονος χειρούργος είπε ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες επισκέψεις του στην Χομς και Ιντλίμπ της Συρίας νωρίτερα αυτό το έτος, περίπου το 60 τοις εκατό των περιστατικών που αντιμετώπισε αυτή τη φορά ήταν αντάρτες και ότι τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς δεν ήταν Σύριοι.
Είναι πραγματικά κάτι παράξενο να το βλέπεις. Το λένε καθαρά ότι δεν ενδιαφέρονται για την πτώση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά σκέφτονται πως πώς να πάρουν την εξουσία και στη συνέχεια να εγκαθιδρύσουν ισλαμικό κράτος με νόμο της σαρία για να γίνει ένα εμιράτο” είπε ο γιατρός.
Στους ξένους μαχητές της Τζιχάντ περιλαμβάνονται νέοι Γάλλοι που δήλωναν ότι εμπνεύστηκαν από τον Mohammed Merah, ένα ισλαμιστή από την Τουλούζη, ο οποίος σκότωσε επτά ανθρώπους τον Μάρτιο στο όνομα της Αλ Κάιντα.
Ο ίδιος ο Ασαντ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η 17μηνη εξέγερση εναντίον του, είναι σε μεγάλο βαθμό έργο ανθρώπων που τους αποκαλεί “ξένους τρομοκράτες” και λέει ότι οι δυνάμεις του ενεργούν για την αποκατάσταση της σταθερότητας.
Κατά τη διάρκεια προηγούμενων επισκέψεων του στη Συρία, τον Μάρτιο και τον Μάιο, ο Jacques Beres είπε ότι είχε απορρίψει τις υποθέσεις ότι οι αντάρτες κυριαρχούνται από ισλαμιστές μαχητές, αλλά ο ίδιος είπε ότι τώρα είναι αναγκασμένος να επανεκτιμήσει την κατάσταση.
Οι αναφορές του γιατρού επιβεβαιώνουν άλλα ανεπίσημα στοιχεία ότι ολοένα και μεγαλύτεροι αριθμοί από Άραβες και άλλους μουσουλμάνους συρρέουν στη Συρία, πολλοί οδηγούμενοι από μια αίσθηση θρησκευτικού καθήκοντος να κάνουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο), καθώς από προθυμία να υποφέρουν για το Ισλάμ.
Αλλά, ενώ μερικοί είναι επαγγελματίες της “τζιχάντ”, βετεράνοι του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Τσετσενίας και της Λιβύης εμπειροπόλεμοι με γνώσεις στην κατασκευή βομβών, αυτούς που επευφημούν οι δυτικές και οι αραβικές κυβερνήσεις, πολλοί έχουν λίγα να προσφέρουν εκτός από θέληση και προσευχές.
Ο Beres περιέγραψε πως χειρούργησε δεκάδες τέτοιους τζιχαντιστές από άλλες αραβικές χώρες, αλλά και τουλάχιστον δύο νεαρούς Γάλλους..
“Ορισμένοι από αυτούς ήταν Γάλλοι και εντελώς φανατικοί”, είπε. “Ηταν πολύ προσεκτικοί άνθρωποι, ακόμη και με το γιατρό που τους περιέθαλπε. Δεν με εμπιστεύονταν, αλλά, για παράδειγμα, μου είπαν ότι ο Mohammed Merah ήταν ένα παράδειγμα προς μίμηση”.
Σε προηγούμενα ταξίδια του, εργάστηκε σε πρόχειρα νοσοκομεία, αλλά αυτή τη φορά ο Beres ανέφερε ότι ανελάμβανε ως και 40 τραυματίες κάθε μέρα σε ένα κανονικό νοσοκομείο που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο οικονομικό κέντρο του Χαλεπίου.
PARIS, Sept 8 (Reuters: Jihadists join Aleppo fight, eye Islamic state, surgeon says)
Ι.Κ.
Υ.Γ.
Επειδή ότι γράφουμε είναι έγκυρο, τι γράφαμε 18 Αυγούστου;
Ο FSA και η μουσουλμανική αδελφότητα έχουν ουσιαστικά ηττηθεί. Οι άνδρες τους έχουν αποδεκατισθεί και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από… ξένους μαχητές. Αυτό είναι πασιφανές στο Χαλέπι που οι ξένοι είναι η πλειοψηφία. Ο FSA δεν ελέγχει πια ούτε μία μικρή πόλη.
 
Πηγή:http://olympia.gr/2012/09/10/jacques-beres-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD/#more-186435

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου