Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τους ... "κουτόφραγκους" της ΕΕ ή εμάς κοροϊδεύει ο Σαμαράς;

Του Γιώργου Δελαστίκ - "Επίκαιρα"

Καλά, πριν από δέκα μέρες δεν έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης ότι η κατάσταση βελτιώνεται θεαματικά, ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα «γδαρσίματος» του ελληνικού λαού, ότι φρέναρε η ανεργία, ότι ακόμη και το δημόσιο χρέος της χώρας μας απέχει ελάχιστα από του να καταστεί βιώσιμο;

Αν όλα αυτά τα πίστευε και δεν τα είπε με μοναδικό σκοπό να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, τότε γιατί το Μέγαρο Μαξίμου διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωσης την υποτιθέμενη πληροφορία ότι ο Σαμαράς πήγε στις Βρυξέλλες για να μεταδώσει στον πρόεδρο της Κομισιόν το δραματικό και αγωνιώδες μήνυμα «Δεν αντέχουμε άλλη πίεση!» και «Όλα κρέμονται από μια κλωστή»;

Πώς συμβιβάζονται αυτά τα μελοδραματικά με τη ρόδινη εικόνα που έδωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την οικονομία της Ελλάδας; Είναι μήπως κόλπο που έστησαν ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του προκειμένου να ξεγελάσουν τους... «κουτόφραγκους» της ΕΕ ώστε να συμπονέσουν την κυβέρνηση και να της δώσουν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να μοιράσει στον κοσμάκη και να αποφύγουν έτσι να έρθει στην εξουσία ο... «διαβολικός» ΑλέξηςΤσίπρας, ο οποίος θα χτυπήσει ανελέητα τους Γερμανούς, το ευρώ και την ΕΕ;

Είναι, δηλαδή, κόλπο στημένο αριστοτεχνικά για να πανικοβάλει το Βερολίνο ότι όπου να 'ναι καταρρέει η κυβέρνηση των ανθρώπων του στην Αθήνα, άρα πρέπει να ξηλωθούν μερικά δισεκατομμύρια για να τη σώσουν, γιατί πού να ψάχνουν τώρα να βρουν άλλους «Τσολάκογλου», οι οποίοι, μάλιστα, να έχουν και κάποια υποτυπώδη πολιτική επιρροή;

Κακόγουστη εξαπάτηση

Αν όμως είναι κόλπο για να τυλίξει ο Σαμαράς τους Ευρωπαίους, είναι άραγε σίγουρος ο πρωθυπουργός ότι κανένας στη γερμανική πρεσβεία ή στο γραφείο της ΕΕ δεν διάβασε τα όσα είπε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη;
Ή μήπως είναι σίγουρος ότι βεβαίως τα διάβασαν, αλλά δεν τους έδωσαν απολύτως καμιά σημασία επειδή τα θεώρησαν παντελώς ανυπόστατα φληναφήματα προοριζόμενα αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση των Ελλήνων... ιθαγενών;

Τελικά, επειδή Έλληνες τα διαβάζουν αυτά και όχι Ευρωπαίοι ή Γερμανοί, μήπως στόχος των «διαρροών» του Μαξίμου δεν είναι να φοβηθούν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ότι χάνουν τους συνεργάτες τους, αλλά να παραμυθιαστουν οι Έλληνες ότι δήθεν ο Σαμαράς διαπραγματεύεται σκληρά με τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους, ότι συμπάσχει ο πρωθυπουργός με το λαό, αλλά αυτοί οι ξένοι είναι ανυποχώρητοι, οπότε τι να κάνει κι αυτός, υποκύπτει;

Παραμύθι το «πλεόνασμα»

Οι υποψίες αυτές πυκνώνουν λόγω της αποκάλυψης ότι το υποτιθέμενο «πρωτογενές πλεόνασμα», για το οποίο μας ζάλισε κυριολεκτικά η κυβερνητική προπαγάνδα το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια λογιστική απάτη προσωρινής διάρκειας!

Βγήκε, λοιπόν, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο νεοδημοκράτης Χρήστος Σταϊκούρας, και ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι μέχρι και το τέλος Αυγούστου η χώρα παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δις ευρώ.
Αμέσως του έβαλαν χέρι όλοι, επειδή τα 1,5 δις ευρώ προέρχονταν από επιστροφές κερδών που είχαν αποκομίσει κεντρικές τράπεζες κρατών της Ευρωζώνης που είχαν κερδοσκοπήσει με ελληνικά κρατικά ομόλογα. Ρητά και διά ροπάλου όμως το Μνημόνιο το ίδιο απαγορεύει το συνυπολογισμό αυτών των ποσών.

Μετά την πρώτη λαθροχειρία, λοιπόν, από τα 2,9 δις έμειναν 1,4, αφού αφαιρούνται τα 1,5. Έστω, καλά θα ήταν κι αυτά -αν όμως υπήρχαν!
Από τα 1,4 δις πρέπει να αφαιρεθούν ακόμη 0,7 δις - για την ακρίβεια 683 εκατ. ευρώ. Γιατί; Επειδή το ποσό αυτό αφορά σε φόρους που η κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει όχι γενικά και αόριστα, αλλά όφειλε το ποσό αυτό να το είχε επιστρέψει μέχρι το τέλος Αυγούστου βάσει του τι έχει γράψει στον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό της! Σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή, έπρεπε η κυβέρνηση μέχρι τον Αύγουστο να είχε επιστρέψει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα 1,8 δις ευρώ. Αυτή όμως είχε επιστρέψει μόνο 1,1 δις για να κάνει την κομπίνα με το δήθεν «πρωτογενές πλεόνασμα»!

Κράτος-μπαταξής!

Από τα 1,4 δις ευρώ, λοιπόν, πρέπει να αφαιρεθούν τα 0,7 δις, αφού δεν αφορούν σε πλεόνασμα, αλλά σε χρέη που δολίως δεν πληρώθηκαν από το κράτος στους δικαιούχους.
Μένουν έτσι 0,7 δις. Πολύ λιγότερα από τα 2,9 που ανακοίνωσαν αρχικά οι πολιτικοί απατεώνες της κυβέρνησης, αλλά κακό δεν θα μας έκαναν κι αυτά - αρκεί να υπήρχαν, φυσικά!

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε αυτά τα λίγα. Η κυβέρνηση έχει κάνει κι άλλη απάτη!
Βάσει του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που έχει καταρτιστεί στο πλαίσιο του Μνημονίου, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013 η κυβέρνηση έπρεπε να είχε ξοδέψει 3,85 δις ευρώ για πάσης φύσεως δημόσια έργα, τα οποία θα έδιναν προσωρινά δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, παρέχοντας τους μια πρόσκαιρη οικονομική ανακούφιση μέσα στη γενική συμφορά που έχει σκορπίσει η μνημονιακή πολιτική του Σαμαρά και των τελευταίων προκατόχων του αξιώματος του - του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.

Η κυβέρνηση Σαμαρά όμως αντί για 3,85 δις ευρώ έδωσε για έργα στο οκτάμηνο μόνο 2,55 δις! Τα υπόλοιπα 1,3 τα έβαλε προσωρινά στην άκρη προκειμένου να στήσει την κομπίνα του υποτιθέμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος»!
Αν αφαιρέσουμε όμως από τα 0,7 δις ευρώ που είχαν απομείνει τα... 1,3 δις προϋπολογισμένων έργων που η κυβέρνηση δεν έκανε, τότε το «πρωτογενές πλεό-νασμα» εξαφανίζεται εντελώς! Περνάμε πλέον σε 0,6 δις πρωτογενούς... ελλείμματος! Πάει το προπαγανδιστικό παραμύθι!

Κοινωνικό έγκλημα

Έχει διαπράξει κι άλλο κοινωνικό έγκλημα η κυβέρνηση Σαμαρά, μη διστάζοντας να βυθίσει την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση προκειμένου να ευημερήσουν τα αριθμητικά στοιχεία που δείχνει στους ξένους επικυρίαρχους της πατρίδας μας.

Δεν δίστασε να περικόψει ακόμη και τις πρωτογενείς δαπάνες του κράτους, και μάλιστα κατά 1,94 δις ευρώ. Αντί, δηλαδή, να διαθέσει 30,37 δις διέθεσε 28,43 δις, επιτείνοντας την υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, των κάθε είδους κοινωνικών παροχών - ακρωτηριάζοντας, δηλαδή, τις θεμελιώδεις κρατικές λειτουργίες.
Εδώ η ανεργία γιγαντώνεται διαρκώς σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η κυβέρνηση περικόπτει δημόσια έργα και πρωτογενείς δαπάνες!

Την περασμένη Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία της ανεργίας για το μήνα Ιούνιο: έφτασε στο 27,9%, σπάζοντας το φράγμα των 1,4 εκατομμυρίων ανέργων - 1.403.698 για την ακρίβεια. Μιλάμε, δηλαδή, για 175.000 περισσότερους ανέργους από πέρσι τον Ιούνιο, όταν ήταν 1.228.989, και για πάνω από 1 εκατομμύριο περισσότερους ανέργους σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2008. Τότε οι άνεργοι ήταν μόνο 361.482 και ανέρχονταν μόλις στο 7,3% του εργασιακού δυναμικού.

Μόνο 3,6 εκατομμύρια εργάζονται

Το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούνιο ανήλθε κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ σε 3.628.421 άτομα σε μια χώρα που έχει 10,8 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους. Με άλλα λόγια, ένας δουλεύει και συντηρεί τον εαυτό του και άλλα δύο άτομα - και μάλιστα με αποδοχές που μειώνονται διαρκώς! Μέχρι πού θα πάει αυτό;

Όσον αφορά στη δυστυχία που παράγει συνεχώς η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων της τελευταίας τετραετίας (ειρήσθω εν παρόδω ότι σε δύο εβδομάδες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα που οι Έλληνες εξέλεξαν πανηγυρικά πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου με 44% και 3.000.000 ψήφους) ενδεικτικό είναι ένα συγκλονιστικό στοιχείο: από τους 1.403.698 ανέργους του Ιουνίου, επίδομα ανεργίας δικαιούνταν μόνο... 138.142 άτομα! Οι υπόλοιποι 1.265.556 άνεργοι δεν έπαιρναν καμιά οικονομική ενίσχυση από το κράτος του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Γιωργάκη! Αν αυτό δεν είναι έγκλημα κοινωνικό εναντίον του ελληνικού λαού από πολιτική σκοπιά, τότε τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου