Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η αιρετική και ευλαβής Μαρία Ρεπούση

Θεωρώ ότι αρέσει στη Μαρία Ρεπούση να βρίσκει τον μπελά της. Το τραβάει ο οργανισμός της. Ανήκει στον τύπο διανοούμενου που ηδονίζεται να τοποθετείται στο επίκεντρο, να μιλούν όλοι για το άτομό του. Η αυταρέσκεια γίνεται δεύτερη φύση της· η πρώτη είναι η φιλαυτία. Κι επειδή ευκολότερα σε επικρίνουν παρά σε επαινούν, διαλέγει πάντα τη συντομότερη και πιο ξεκούραστη διαδρομή προς την επιβεβαίωση του φουσκωμένου υπερεγώ της. Γνωρίζει θαυμάσια τη συνταγή. Επιλέγει τα εκρηκτικότερα υλικά, τα τεμαχίζει σε ακραίες δοσολογίες και ξεφουρνίζει τα εδέσματά της την πιο ακατάλληλη στιγμή. Παρότι έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία και κατατρύχεται με την Ιστορία, διαθέτει αστείρευτο τάλαντο χημικού τροφίμων.

Εξυπακούεται ότι η θρησκευτική κατήχηση δεν έχει θέση στη δημόσια εκπαίδευση μιας σύγχρονης δημοκρατίας δυτικής κοπής. Είτε πρόκειται για ορθόδοξη, καθολική, διαμαρτυρόμενη, αδιαμαρτύρητη είτε για παγανιστική και ινδουιστική, η προπαγάνδα κάθε είδους πρέπει να εξοριστεί διά παντός από τα σχολεία. Το έχουν φωνάξει πολλοί κατά καιρούς αλλά σε ώτα μη ακουόντων. Δεν είναι όμως το τραγικότερο ολίσθημα της υποτιθέμενης δημοκρατίας μας. Εδώ κινδυνεύουμε να μείνουμε ολότελα χωρίς Παιδεία, η διδασκαλία των Θρησκευτικών μάς μάρανε. Αλλά η Μαρία Ρεπούση, η οποία παρεμπιπτόντως στήριξε τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων, δεν πτοείται από παρόμοιες μικρολεπτομέρειες.

Οξυγόνο της αποτελεί ο προκλητικός λόγος. Επαναλαμβάνει με θρησκευτική ευλάβεια το αυτονόητο στον πλέον ανάρμοστο χρόνο και με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεσηκώσει και τους πεθαμένους. Μύδρους εξαπέλυσαν εναντίον της εκατοντάδες παπάδες και δεκάδες δεσποτάδες, προεξάρχοντος του συμπολίτη της μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας μετεβλήθη στο σημαινόμενον του επιθέτου του κατακεραυνώνοντας την ανίερη πρόταση. Δεν μπόρεσε να κρατηθεί ούτε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου: «Μήπως θέλετε να καταργήσουμε και την επιστήμη της θεολογίας, επειδή δεν σας κάνει, κυρία Ρεπούση;», αντέτεινε εν εξάλλω νιώθοντας να θίγεται το βαφτιστικό της όνομα.

Στα θετικά της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ συγκαταλέγεται το ότι κατόρθωσε να νεκραναστήσει τον νομάρχη. Ο νομάρχης είναι ένας ως γνωστόν, ο αειθαλής και τροπαιοφόρος Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Εθελόδουλη αρχιέρεια του εθνομηδενισμού» την χαρακτήρισε έμπλεος οίστρου. «Προφανώς η επόμενη πεφωτισμένη πρότασή της θα είναι να ενταχθούν στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση όλοι οι ορθόδοξοι ναοί και τα μοναστήρια μας», συνέχισε. Μη βάζεις ιδέες στην τρόικα και τον Σαμαρά, κυρ νομάρχα μου· τους έχω ικανούς να ξεπουλήσουν και τα εξαπτέρυγα. Συνωστισμό διαμαρτυριών προκαλεί πάντως η αιρετική ιστορικός και τουλάχιστον δεν μας αφήνει να πλήξουμε. Οπως και τα μετέωρα που προοιωνίζονται σήμερα απογευματινές συννεφιές στα ηπειρωτικά και λίγα νερά στα ορεινά της ανατολικής χώρας.

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών
Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου