Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το Συνταγματικό Τόξο και η υποκρισία της κυβέρνησης.


 
Πρέπει η αριστερά να δεχθεί τη συγκρότηση Συνταγματικού Τόξου με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ; Πρέπει η αριστερά να συγκροτήσει αντιφασιστικό μέτωπο με τους Βορίδη, Γεωργιάδη, Λαζαρίδη και Κρανιδιώτη;
Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δέχτηκε στους κόλπους της τους Χουντικούς Βορίδη και Γεωργιάδη ενώ από τις γραμμές της δρούν οι ακροδεξιοί Λαζαρίδης, Κρανιδιώτης κ.α. Νεοδημοκράτες που ενθάρρυναν  την δράση της Χρυσής Αυγής και κατατάσσανε την Αριστερά στο άλλο άκρο της πολιτικής το ακροαριστερό, εκτός μάλιστα Συνταγματικού Τόξου (και άλλες τέτοιες  μπουρδολογίες). Και οι μπουρδολογίες των Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη, Χρυσοχοϊδη κλπ λίγη θα είχαν σημασία και θα εκλαμβανότανε σαν ιλαρές αν δεν ήταν η κυρίαρχη γραμμή τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Επί τη ευκαιρία τι γίνεται ο Τσουκάτος και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος της Ζήμενς και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ; Πότε θα επέμβει εισαγγελέας;
Η επικίνδυνη αυτή αντίληψη που καλλιεργείται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης βάζει σε βαθιές σκέψεις τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Σε σκέψεις για το μέλλον του δημοκρατικού αντιμνημονιακού κινήματος και την εξάρτησή του από τις ακραίες και αντιδημοκρατικές απόψεις των κομμάτων αυτών.
Το show της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής μόνο καθησυχασμό δεν μπορεί να φέρει. Η συλλήψεις των Χρυσαυγητών έγιναν όπως διαβάζω από έγκυρους συνταγματολόγους και νομικούς στα όρια της νομιμότητας, χωρίς άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των βουλευτών και με τη χρήση της αυτόφωρης διαδικασίας. Πόσο σύννομα είναι όλα αυτά θα φανεί στο μέλλον.
Το ανησυχητικό είναι επίσης πως η δικαιοσύνη δεν κινείται αυτοβούλως αλλά κατόπιν παραγγελίας της εκτελεστικής εξουσίας (βλέπε κυβέρνηση), όπου της υποδεικνύεται τι θα πράξει και με ποιον τρόπο.
Η Αριστερά στο σύνολό της βιάζεται να θριαμβολογήσει (μαζί με τους υποκριτές της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μνημονιακούς δημοσιογράφους κλπ) για την εξουδετέρωση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, χωρίς να σκέφτεται τι θα γίνει αν αύριο οι λαϊκοί αγώνες ποινικοποιηθούν και το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κηρυχθούν (με εντολή της κυβέρνησης στην απολύτως ελεγχόμενη από αυτή δικαιοσύνη) εγκληματικές οργανώσεις εκτός συνταγματικού τόξου (δήθεν δεν δέχονται και δεν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους) και μέλη της οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Η Αριστερά και οι εφημερίδες της θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο με ποιους κάνουν μέτωπο κατά του φασισμού.
Θα πρέπει να προβάλλουν  την υποκρισία της κυβέρνησης και των μνημονιακών ΜΜΕ που σιγοντάρανε την άνοδο της Χρυσής Αυγής και τώρα προσποιούνται τους πιο φανατικούς αντιφασίστες.
Η εξουδετέρωση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μπορεί να είναι πολύ θετικό βήμα, ο τρόπος όμως που γίνεται αυτή και η εκμετάλλευση από τα ελεγχόμενα από τα Μνημόνια ΜΜΕ (Χρυσαυγιάδα)  μόνο δεύτερες σκέψεις μπορεί να προκαλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου