Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

φρου φρου φούμαρα ...

«Υπερκομματική» θεωρεί την υποψηφιότητά του ο κ. Καμίνης, υπό την προϋπόθεση ότι εκτός από τη Δημοκρατική Αριστερά, θα τον υποστηρίξει και το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά τότε, γιατί «υπερκομματική»; Θεωρεί ο υποψήφιος (ο κάθε υποψήφιος) ότι είναι υπεράνω των κομμάτων που τον υποστηρίζουν; Αλλο αν έλεγε ο υποψήφιος κ. Καμίνης «διακομματική» υποψηφιότητα, αναφερόμενος ως κοινής αποδοχής στα κόμματα που τον υποστηρίζουν (ήδη οι Οικολόγοι εξεφράσθησαν υπέρ της υποψηφιότητάς του) κι άλλο υπερκομματική.
Αυτό το υπερ-άνω δείχνει εκτός των άλλων και μια τάση περιφρόνησης προς τα κόμματα, τα ίδια αυτά κόμματα που στηρίζουν τον «υπερκομματικό» υποψήφιο. Κομματικός ο χαμάλης, υπερκομματικός ο εκλεκτός; 
Ομως ο κ. Καμίνης προέρχεται από έναν πολιτισμό των ευφημισμών. Οπως οι «Ανεξάρτητες Αρχές». Ανεξάρτητες από ποιον; Απ' το κράτος ή απ' την κυβέρνηση; Ο κ. Καμίνης δεν ήταν που έσπευσε να κοσμήσει με την παρουσία του το πρώτο «ανοικτό» (έκτοτε κατέβασε τα ρολά) Υπουργικό Συμβούλιο του κ. Παπανδρέου;
Οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν είναι τίποτε άλλο παρά εξαρτημένα σχήματα διορισμένων (μάλιστα με άκρως αριστοκρατικά κι ολιγαρχικά κριτήρια) επαϊόντων που διακοσμούν την Εκτελεστική Εξουσία.
Είναι τόσον ανεξάρτητες όσον οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Με Κυβερνητική Χρηματοδότηση).
Εχουν αποδειχθεί πλέον οι ευφημισμοί καρκίνωμα για τη δημοκρατία, ακόμα και για την αστική. Οταν λένε «απελευθέρωση της αγοράς» εννοούν «σκλάβωμα των εργαζομένων». Οταν ομνύουν στον «ανταγωνισμό» ανοίγουν τον δρόμο στη μονοπώληση (όπως με την «Ολυμπιακή» και την «Aegean»).
Ολόκληρη η ρητορική του συστήματος βασίζεται στους ευφημισμούς. Σύμπασα κι άπασα η προπαγάνδα του συστήματος βασίζεται στους ευφημισμούς. Και τυραννικότερα απ' όλους χρησιμοποιούν αυτούς τους ευφημισμούς τα πλείστα των Μέσων Ενημέρωσης.
Ομως, ας μην ξεχνούν οι όσοι δημοσιογράφοι είναι ευεπίφοροι στα κελεύσματα της εξουσίας πως όταν ανοίγουν τον λάκκο των άλλων τάξεων, ανοίγουν και τον δικό τους.
***
Το 98% των Ελλήνων τα βλέπει μαύρα! Ουδέποτε άλλοτε, τουλάχιστον μετά τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα μας, πέτυχε η πραγματικότης τέτοιο σταλινικό ποσοστό επιτυχίας της Αποτυχίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου