Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το Νέο κόμμα του Γ. Α. Παπανδρέου


Ξέρουμε πια ότι όταν σοσιαλιστικά κόμματα εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, συντηρητικές δηλαδή πολιτικές, οι οποίες αναδιανέμουν τον πλούτο από τα χαμηλά εισοδήματα προς τα υψηλά εισοδήματα, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να στρώνουν το έδαφος στα συντηρητικά κόμματα. Στους φυσικούς και αυθεντικούς εκφραστές αυτής της οικονομικής πολιτικής. Μια ματιά στα ευρωπαϊκά κράτη αρκεί για να πειστούμε. Τα δε σοσιαλιστικά κόμματα χάνουν την εξουσία, συρρικνώνονται ή/και βυθίζονται στη κρίση. Αυτό έγινε και με το ΠΑΣΟΚ. Το άλλοτε κραταιό κόμμα σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. 
Είναι τόσο βαθιά η κρίση του που ο πρώην πρόεδρος του το διασπά και δημιουργεί νέο κόμμα! Ο ΓΑΠ, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ, δεν έχει καταλάβει ακόμη το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε η πολιτική του στη χώρα. Είναι όμως τόσο βαθιά η κρίση του κεντροαριστερού χώρου - δεν μπορεί να ανασυνταχθεί παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και την υποστήριξη των συστημικών ΜΜΕ - που θεωρεί ότι τον "παίρνει" να ξαναπαίξει πολιτικό παιγνίδι. 
Νέες πολιτικές δυνάμεις δεν εμφανίστηκαν - το Ποτάμι είναι είδος μεταπολιτικού μορφώματος - και φαίνεται πως εκτιμά πως υπάρχει πολιτικό κενό. Και διερωτάται κανείς, τί μπορεί να κάνει τώρα, με το ελάχιστο ποσοστό που θα πάρει και που δεν μπόρεσε να το κάνει όταν ήταν πανίσχυρος; Είναι από τα παράλογα της παρακμής των συστημικών κομμάτων.
Ισχυρίζεται ότι όλα θα γίνουν συμμετοχικά, δηλαδή από τα κάτω,όταν το κόμμα του οργανώνεται με δικιά του πρωτοβουλία, δηλαδή απολύτως αρχηγικά. Κοροϊδεύει ή δεν έχει συναίσθηση των όσων λέει. Η μήπως θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανόητους;

Θα τον ακολουθήσουν, όπως φαίνεται, αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ!!! Ένα πολιτικό,ο οποίος δεν είναι μόνο αποτυχημένος ως πρωθυπουργός αλλά και ως υπουργός, σε πολλά υπουργία, δεν έκανε τίποτα το ελάχιστα σημαντικό. Το εμπόριο του ονόματος φαίνεται πως μετρά σε περιόδους κενού κεντροαριστερής πολιτικής.

Ολύμπιος Δαφέρμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου