Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο τρόμος του Σαμαρά μπροστά στις κάλπες


Εκφοβίζει ότι αν δεν κερδίσει τις εκλογές θα χρεοκοπήσουμε. Καλά αυτό που ζούμε τι είναι; Δεν είναι χρεωκοπία; Ευημερία είναι και δεν το έχουμε αντιληφθεί; Και ποιος είναι υπεύθυνος για την ολόπλευρη κρίση της χώρας;Αν δε κάνω λάθος μέχρι σήμερα μας κυβερνούν τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης. Αποτελεί θράσος αυτός ο ισχυρισμός.Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε. 
Μιλά για τις θυσίες των Ελλήνων. Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει ότι η θυσία είναι πάντα εθελοντική. Αντίθετα στη χώρα μας επιβλήθηκε το πιο σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής εις βάρος της πλειονότητας του πληθυσμού δίχως να ερωτηθούν οι πολίτες. Ο ίδιος είναι εκτελεστής αυτού του προγράμματος.

Η χώρα έχει βγει από την ύφεση, ισχυρίζεται. Ψέμα. Αντίθετα ετοιμαζόταν να πάρει και άλλα μέτρα εναντίον της κοινωνίας , όπως πολύ καλά γνωρίζουμε. Αυτό δεν μπορούσε να το περάσει από τη βουλή και τα παράτησε!

Κατηγορεί ως ακραία την αντιπολίτευση. Ο ίδιος όμως είναι ακραίος. Αποφεύγει τη βουλή με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (πόσο διαφέρουν αυτές από τους αναγκαστικούς νόμους των ολοκληρωτικών καθεστώτων;) Απαράδεκτα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών,βασανιστήρια από τους μηχανισμούς καταστολής, διασυνδέσεις με τους ναζιστές μέσω Μπαλτάκου και πλήθος καταδικών από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α.

Από μια μειοψηφία οδηγηθήκαμε σε εκλογές, λέει.Πόσο είναι το ποσοστό των δύο κομμάτων της κυβέρνησης στις τελευταίες ευρωεκλογές; Αυτή είναι η μειοψηφία.

Στερούμενος επιχειρημάτων (λόγω της αντικοινωνικής του πολιτικής) καταφεύγει στον πολιτικό τρόμο. Το μόνο του πολιτικό όπλο. Το όπλο των ακραίων.

Και πάλι ο πολιτικός του λόγος ρηχός, ρηχότατος. Έλλειψη παιδείας και όμως είναι πρωθυπουργός!!! Η καταστροφική πολιτική απαιτεί αυτής της ποιότητας εκτελεστές.


Ολύμπιος Δαφέρμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου