Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Je suis Charlie και η υποκρισία της Δύσης


Η τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη που ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος οφείλει να καταδικάσει χωρίς δισταγμούς και μισόλογα. Είναι προϊόν της μισαλλοδοξίας των φανατικών τζιχαντιστών που ζουν και κινούνται στις χώρες της Δύσης  αλλά εκπαιδεύονται  σε κάποιες Μουσουλμανικές χώρες (π.χ. Υεμένη). Όλοι οι σώφρονες πολίτες του κόσμου πρέπει να συμφωνήσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά της τρομοκρατίας από οπουδήποτε προέρχεται αυτή.
Ποια όμως είναι η ευθύνη και της Δύσης για τις φρικαλέες αυτές πράξεις;
Ας μην ξεχνάμε ότι:
·        Οι  ΗΠΑ  χρηματοδότησαν την Αλ Κάϊντα, την εκπαίδευσαν, την εξόπλισαν για να πολεμήσει την τότε Σοβιετική Ένωση η οποία είχε εισβάλλει στο Αφγανιστάν. Όταν τα «συνεταιράκια» ΗΠΑ και Αλ Κάϊντα τα σπάσανε αρχίσανε οι τρομοκρατικές ενέργειες της Αλ Κάϊντα σε όλο τον κόσμο με αποκορύφωμα την επίθεση στους δίδυμους πύργους στην Νέα Υόρκη το 2001.
·        Η εισβολή των δυτικών κρατών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, στο Αφγανιστάν επέτεινε τον φαατισμό και την μισαλλοδοξία των τζιχαντιστών σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και σήμερα οι δυτικοί ελέγχουν την Καμπούλ και μια μικρή περιοχή γύρω από αυτή, ενώ το υπόλοιπο Αφγανιστάν ελέγχουν οι Ταλιμπάν, έκαναν δηλαδή μια τρύπα στο νερό.
·        Η πέρα από κάθε λογική εισβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Ιρακ  προσβλέποντας βεβαίως στα πετρέλαια, με ψευδές πρόσχημα τα όπλα μαζικής καταστροφής, που δήθεν διέθετε ο Σαντάμ Χουσείν, πρόσχημα για να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη των χωρών της Δύσης, αποσταθεροποίησε ολόκληρη την περιοχή με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και την διάλυση του κράτους του Ιράκ. Συνέβαλλε επίσης στη δημιουργία του στρατού του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) με αποτέλεσμα την εκ νέου υποτροπή του πολέμου και τις αποτρόπαιες εκτελέσεις αντιπάλων από τους φανατικούς τζιχαντιστές οι οποίοι πια επιδιώκουν την δημιουργία χαλιφάτου, είναι πιο φανατικοί από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον.
·        Η απρόκλητη επίθεση στο κράτος της Λιβύης από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία ανέτρεψε, με πρόφαση το δικτατορικό καθεστώς της χώρας,  το καθεστώς Καντάφι με τον ίδιο τον Καντάφι να έχει φρικτό τέλος για το οποίο άκομψα επίχαιρε η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Οι χώρες της δύσης,  προσβλέπουσες επίσης στα πετρέλαια της Λιβύης, αποσταθεροποίησαν την χώρα στην οποία  ακόμα και σήμερα οι τρομοκρατικές ενέργειες και επιθέσεις δεν λείπουν.
·        Η άμεση ανάμειξη της Δύσης στη Συρία με υποστήριξη των φανατικών μουσουλμάνων και την χρηματοδότηση από τις Αραβικές χώρες του Κόλπου μισθοφόρων για να πολεμήσουν το δικτατορικό καθεστώς Άσαντ κατέληξε σε ένα φονικό πόλεμο με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και χωρίς ορατό τέλος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ και τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.  Η εμπλοκή δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Συρία ενέπλεξε τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Δηλαδή οι Δυτικοί θέλανε να ανατρέψουνε τον Άσαντ οπότε θα καταλάμβανε την εξουσία ενδεχομένως  το Ισλαμικό Κράτος. Αν δε δεν υπήρχε η Ρωσία να σταματήσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ από την επέμβαση στη Συρία θα είχαμε τώρα το πρώτο χαλιφάτο του ISIS  στη χώρα αυτή. Απόλυτος  παραλογισμός.
·        Τέλος το Παλαιστινιακό, άλυτο πρόβλημα τόσες δεκαετίες, με δεδομένες τις ευθύνες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, συντηρεί ένα κλίμα φανατισμού στον Μουσουλμανικό κόσμο απέναντι στη Δύση.
Τα παραπάνω γεγονότα, που δείχνουν ότι η Δύση έχει εμπλακεί σε ένα πόλεμο με το Ισλάμ σε πολλά μέτωπα, που έχει κοστίσει σε πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές κυρίως αμάχων, δεν φαίνονται ικανά να συνετίσουν τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αντίθετα φαίνεται  να μπλέκουν ακόμα περισσότερο στο σπιράλ του πολέμου.
Και έπειτα οι ηγέτες των παραπάνω χωρών (Ολάντ, Μέρκελ, Κάμερον κλπ) κάνουν διαδήλωση στο Παρίσι υποκριτικά δήθεν ότι καταγγέλλουν την τρομοκρατία για την δημιουργία της οποίας φέρουν και  οι ίδιοι μέρος της ευθύνης.

Όσο η Δύση παράγει φτώχια, ανεργία και ρατσισμό και εξάγει πόλεμο τόσο οι τρομοκρατικές  πράξεις αυτές από την πλευρά των τζιχαντιστών  θα είναι σχεδόν αναπόφευκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου