Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Τι γίνεται με το σκάνδαλο του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ που κατήγγειλλε στη Βουλή η κα Λιάνα Κανέλλη

Το μελάνι από το Vodafonegate δεν έχει στεγνώσει ακόμα και ένα νέο σκάνδαλο "έρχεται" να τινάξει... τη μπάνκα στον αέρα. Πάμε στοίχημα ότι κάποιοι υπέκλεπταν λογισμικό της Intralot και έφτιαξαν τη ζωή τους; Η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο στοίχημα.
Σύμφωνα με την καταγγελία της βουλευτού του ΚΚΕ, τα άτομα αυτά είχαν βρει έναν τρόπο για να μπαίνουν στο λογισμικό μετά τη λήξη των αγώνων και να παίζουν εκ των υστέρων τα κερδοφόρα δελτία. Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και, μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7.
Ο επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ. Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.
"Τέτοια κέρδη δεν μπορούν να προκύπτουν από τη νόμιμη μαντεία, αλλά από παρέμβαση στο λογισμικό της εταιρείας, ώστε να παίζονται εκ των υστέρων τα δελτία", τόνισε η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως η κατάθεση των στοιχείων σημαίνει "την ασφάλεια της φυσικής μου παρουσίας στη Βουλή", ενώ συνέδεσε το θέμα με τη συζήτηση για τις υποκλοπές.
Κρατάει χρόνια...
Πριν λίγο καιρό, εξάλλου, είχε ξεσπάσει το θέμα της νομιμοποίησης κερδών, κυρίως του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου μέσω παλαιών δελτίων του ΟΠΑΠ, τα οποία έβγαιναν στην αγορά. Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρεσίας, εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαλούχου. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 1.200 άτομα έχουν ποινική ευθύνη ή αναμειγνύονται σε παράνομες ενέργειες.
Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν ζητήσει το πόθεν έσχες των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
"Σοβαρή καταγγελία"
Στο Sportime μίλησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σωτήρης Κωστάκος, ο οποίος δεν θέλησε να γίνει σαφής πριν ξεκαθαρίσει το θέμα, όμως ήταν εμφανές ότι έχει δώσει βάση στις καταγγελίες. "Πρόκειται, εφόσον επιβεβαιωθεί, για μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία, που γίνεται για πρώτη φορά, την οποία ασφαλώς θα συνεκτιμήσει η αρμόδια εισαγγελική Αρχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου