Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Επανάσταση και η ..... Αριστερά.


«Επαναστατικά» κόμματα και υπο-κόμματα, ομάδες και γκρουπούσκουλα της «επαναστατικής» και της «ρεφορμιστικής» αριστεράς (δηλαδή τρέχα - γύρευε)  παρακολουθούν με γουρλωμένα μάτια τα τεκταινόμενα τις τελευταίες μέρες σε πολλές πλατείες της χώρας και κυρίως στην πλατεία Συντάγματος.
Ανανεωτικοί, Σταλινικοί, Τροτσκιστές, Μαοϊκοί, Αναρχικοί, το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός – ΣΥΡΙΖΑ με τις δεκα-τόσες «επαναστατικές» συνιστώσες του, η «πρόθυμη» Δημοκρατική Αριστερά (της συμφοράς)  και άλλοι, έκπληκτοι, αμήχανοι, εκνευρισμένοι, αντιλαμβάνονται ότι κάτι γίνεται στις πλατείες, που έχει να κάνει με ξεσήκωμα του λαού  αλλά χωρίς αυτούς, μάλιστα ενάντια και σε αυτούς και τους πιάνει μεγάλη ανατριχίλα. Όχι η Αριστερά των «Αγώνων» για το λαό δεν τολμά να εμφανιστεί στο Σύνταγμα. Τι ντροπή!
Τι στην ευχή έχουν και οι αριστεροί βουλευτές διορίσει στη βουλή τους φίλους τους και τους συγγενείς τους; Ο Αλέκος Αλαβάνος; Ψηφίζουν κατά της άρσης του ασύλου βουλευτών για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου; Έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο καθεστώς του νεοφιλελευθερισμού; Πήραν μίζα επί οικουμενικής κυβέρνησης για να δώσουν τη δουλειά στον Κόκκαλη; Μόνο τότε; Διορίζουν δικούς τους; Τα στελέχη της είναι χωμένα σε business  με τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και με Ευρωπαϊκά κονδύλια; Μπα, λέτε;
Η σύνθεση του κόσμου στις πλατείες είναι νέοι, οικογένειες με τα παιδιά τους, μεσήλικες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι. Πουθενά η εργατιά με το κασκέτο σε σχηματισμό στρατιωτικό, αυτούς τους έχει το ΚΚΕ για βόλτες μια φορά το δίμηνο – τρίμηνο μέχρι την πλατεία Συντάγματος και από εκεί τροχάδην σπίτια τους! Εμπρός – Μαρς! Γιατί ο λαός  τους θεωρεί συνυπεύθυνους για τα χάλια μας; Βρε μπλέξιμο!
Αλλά τι στην ευχή είναι τούτοι εδώ οι «Αγανακτισμένοι; Πως αψηφούν την πάλη των τάξεων και οι βολεμένοι μικρομεσαίοι είναι μαζί τους; Δεν πάμε καλά! Μα τι θα έλεγε στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Μαρξ και ο Λένιν;
Αυτό που συμβαίνει πρέπει (δεν μπορεί) να είναι η μικροαστική απολίτικη «επανάσταση» της κατσαρόλας. Διότι, πως αυθόρμητα, ξαφνικά, χωρίς προηγούμενη οργάνωση, αλλά με προετοιμασία μέσα από το Facebook (ήμαρτον κύριε), ένας ποικιλόχρωμος  κόσμος από δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατεβαίνει για έξι μέρες στις πλατείες κάθε  απόγευμα; Χωρίς Γενικό Γραμματέα, χωρίς Κεντρική Επιτροπή, χωρίς οργανώσεις βάσεις, χωρίς στιβαρή περιφρούρηση, που πάνε αυτοί οι 70.000 κάθε βράδυ (ή οι 100.000 την προηγούμενη Κυριακή); Κάνουν συνελεύσεις κάθε βράδυ για να διατυπώσουν αιτήματα. Διάβολε άλλαξαν τόσα πράγματα στις κοινωνίες κι εμείς δεν πήραμε χαμπάρι; Άσε που έχουν και Ελληνικές σημαίες. Βρε μπας και είναι φασίστες; Δάχτυλος της CIA! Φτου μπέρδεμα!
Όμως αν δεν αναλάβει να οργανώσει η Αριστερά το αυθόρμητο αυτό κίνημα θα ξεθυμάνει σε λίγες μέρες. Να δώσουμε σωστό προσανατολισμό στους πολίτες των πλατειών. Και εν τέλει βρε αδελφέ να τους στείλουμε μια και καλή σπίτι τους. Άντε πια! Εμείς οι κακόμοιροι περιμέναμε την πουλημένη ΓΕΣΕΕ να κηρύξει καμιά δίωρη στάση εργασίας ή καμιά διαδηλωσούλα  τρεις φορές το χρόνο για να αντισταθούμε σθεναρά, και μας παρουσιάστηκαν τούτοι εδώ και μας χαλάνε την πιάτσα!
Εκεί που είχαμε τους ρυθμούς μας, τα κοματίδιά μας τις εκλογές, τις βουλευτικές θέσεις στη βουλή, το μερίδιο των διορισμών, την αναλογία των δήμων και κοινοτήτων, τις επιχορηγήσεις από το κράτος και την Ε.Ε. τα επαγγελματικά μας στελέχη, τώρα έρχονται αυτοί οι «Αγανακτισμένοι» και μας βάζουν σε μπελάδες!
Αλλά σύντροφοι η Αριστερά πρέπει να κάνει το καθήκον της. Θα κάνουμε εισοδισμό! Τι στην ευχή διδαχθήκαμε από τον Τροτσκισμό;
Θα μπουκάρουμε με μάσκες απλών πολιτών, αποφασίζουν οι ακροαριστεροί,  για να περάσουμε γραμμή. Μαζική εισβολή στον συνέλευση του Σαββατόβραδου. Φωνάζανε, ζητούσανε από το προεδρείο όλοι μαζί το λόγο  να μιλήσουν, μπας και βάλουν μυαλό στους άσχετους της πλατείας,  καταστάσεις χάους και πανικού. Κάτι σαν φοιτητική ή εργατική συνέλευση των παλιών καιρών. Άγριες καταστάσεις.
Τι διάβολο πρωτοπορία  είναι η αριστερά αν δεν καθοδηγήσει τις ανόητες μάζες;  Έτσι και στο Πολυτεχνείο στην αρχή οι Κουκουέδες ουρλιάζανε «Προβοκάτσια» και μόνο όταν τους ξεπέρασαν τα γεγονότα μπήκαν στους φοιτητές να τους «καθοδηγήσουν».
Εδώ τα γεγονότα ξεπέρασαν όλη την οργανωμένη Αριστερά και τις συνιστώσες τους. Τι στην ευχή σημαίνουν όλα αυτά; Άντε να διατυπώσεις ξανά νέο Μανιφέστο με την «επανάσταση στο Facebook». Σε μεγάλο μπελά μπήκε η κατακαημένη Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου