Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Απεργιακό κύμα στη Γερμανία (τι κάνει ο Πάγκαλος;) ...


 • Ο Γιώργος Σκυλογιάννης και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης δεν ζουν πια, έπεσαν εκτελώντας το καθήκον τους, δύο νεαροί αστυνομικοί της γενιάς των 700 ευρώ - βαθειά και βαρειά η θλίψη μας...  
  Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που εισηγείται η φραουφύρερ Μέρκελ σημαίνει αγώνας δρόμου ποιος θα τα κακαρώσει πρώτος; ο Ελλην, ο Ιρλανδός ή ο Πορτογάλος;
  Ζιγκ!
  Ή όπως έλεγε ο πολύς αυτός κυρ Παπακωνσταντίνου: «αν χρειασθεί να πάρουμε κι άλλα μέτρα, εγώ θα έχω αποτύχει ως υπουργός».
  Πήρε (και) νέα μέτρα!
  Τα μέτρα απέθαναν!
  Τα μέτρα μάς πέθαναν!
  Αλλά ο κύριος Υπουργός χαίρει άκρας ακηδίας και αναισχυντίας!
  .....................................
  (Εχετε προσέξει πώς άλλαξε το περπάτημα του ανθρώπου μόλις έγινε Υπουργός κι όσον ο καιρός; Εκεί που περπάταγε κανονικά, τώρα περπατάει λες και το περπάτημά του είναι γεγονός, είδηση, διαφημιστικό μήνυμα -«δεν το έχεις προσέξει;», μου λέει η θεία Φωτούλα, «συμβαίνει σε όλους που γίνονται κάτι πιο τίποτα απ' το τίποτα που ήταν)...
  Σαν τα γκάλοπ της κυρίας Διαμαντοπούλου. Τα οποία αναθέτει στη Διαμαντοπούλου να ρωτήσει η Διαμαντοπούλου τη Διαμαντοπούλου να απαντήσει αν της αρέσει η Διαμαντοπούλου!
  Τέλειο!
  Εκατό τοις εκατό τέλειο!
  Αντιθέτως μόνον το 69% των Ελλήνων πιστεύει ότι ο Παπανδρέου τον παραπλάνησε. Το υπόλοιπον 31% δεν έχει ως φαίνεται τελειώσει ακόμα την ανάγνωση του «Βαρώνου Μυγχάουζεν» (και μετά του Πινόκιο). Ως το όγδοο Μνημόνιο έχουμε καιρό!
  Εχουμε;
  Γράφαμε ορισμένοι απ' την πρώτη αρχή της κρίσης, ότι το χρέος και το έλλειμμα είναι τα προσχήματα, ο πραγματικός στόχος είναι η ανα(απο)διάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος.
  Το ίδιο ακριβώς δήλωνε προς τους εν Λόντρα επενδυτές ο τροϊκανός Πολ Τόμσεν («Καθημερινή», 14.12.2010): «Χρέος και έλλειμμα είναι τα προσχήματα, πραγματικός στόχος του Μνημονίου στην Ελλάδα είναι οι εργασιακές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις».
  Οπου «μεταρρυθμίσεις» είναι ο ευφημισμός της καταστροφής.
  Κατά τα άλλα, όταν ο εχθρός σου λέει ακριβώς το ίδιο που λες κι εσύ, τα παπαγαλάκια του λέγοντας άλλα, λένε μαλακίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου