Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣ ΕΣ ....

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 17.ΧΙ.2010 stathis@enet.gr
Τζώρτζιο Ναπολιτάνο, ένα ιστορικό στέλεχος της δεξιάς πτέρυγας του άλλοτε ισχυρού PCI, σήμερα Πρόεδρος της Μπερλουσκονικής Ιταλίας... Αγγελα Μέρκελ (ή όταν η Θάτσερ συνάντησε τον Κόναν τον Βάρβαρο), πρώην κομμουνίστρια στην πρώην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, το νυν η σιδηρά κυρία της σιδηράς δεξιάς. Η Μέρκελ, το πουλέν της Μπούντεσβερμπανκ...
Ο κ. Μπαρόζο, ένας μαοϊκός α λα Κον Μπεντίτ τότε, σήμερα ένας φουσκωμένος διάνος - το σήμα κατατεθέν της β' εθνικής των εθνών, ένας καρπαζοεισπράκτορας, ένα άθυρμα, ένα καλοταϊσμένο σκουπίδι...
Ντομινίκ Στρος-Καν, ένας σοσιαλιστής, αρχιερέας στο ΔΝΤ -να κρατάει ο διάολος την κοιλιά του απ' τα γέλια- για τα εκατομμύρια παιδιά που σκοτώνουν τα λεφτά! με την πείνα, τις βόμβες και την αρρώστια.
.....................................
Αυτή είναι η Ευρώπη μας; κάτι σαν τον Τόνυ Μπλαιρ; έναν καλοπληρωμένο προδότη της εργατικής τάξης, που οι πολλοί φόνοι τον έκαναν Καθολικό; Αυτό είναι η Ευρώπη; μια μάνα που πρέπει να τη σκοτώσει ο Αμλετ ο γιος της;
Ηρθε η ώρα της Χρυσής Αυγής. Να δείξει το πρόσωπό της. Σε όσους έχει παραπλανήσει -επιτέλους παραπλάνησε κάποιους, όπως τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Τώρα, που έβγαλε δημοτικό σύμβουλο, θα αναγκασθεί να δείξει το πρόσωπό της. Να το δει η Αθήνα. Και να αναγκασθεί η Δημοκρατία να αμυνθεί.
Η Χρυσή Αυγή είναι οι Ελληνες Ναζί. Που πουλάνε πατριωτισμό. Τι σχέση έχει όμως ο πατριωτισμός με τον ναζισμό; Δεν διαμέλισαν οι Ναζί την Ελλάδα όταν την κατέλαβαν; Την έκοψαν στα τρία! Τι σχέση έχει λοιπόν ο πατριωτισμός των Χρυσαυγιτών ναζήδων με τον πατριωτισμό των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στους Ναζί;
Οση σχέση έχει ο πατριωτισμός με τον εθνικισμό και τον φασισμό. Καμμία! Οι φασίστες και οι εθνικιστές μισούν τους άλλους. Μισούν τους Εβραίους - είναι αντισημίτες. Μισούν τους Μουσουλμάνους - είναι ισλαμοφοβικοί. Μισούν τους ξένους γενικώς - είναι ρατσιστές.
Πιστεύουν ότι το έθνος είναι θέμα αίματος και φυλής, λες και οι άνθρωποι είναι ακόμα στην εποχή των Νεάντερταλ και του Κρο Μανιόν.
Κι επειδή ο εθνικισμός είναι πάντα θέμα αμάθειας, οι φασίστες αυτοί νομίζουν ότι ο εαυτός τους είναι περιούσιος, ότι οι Ελληνες είναι καλύτεροι απ' τους άλλους -ακριβώς όπως κάθε βλάκας πιστεύει ότι η φάρα του είναι ανώτερη και οι άλλοι υπάνθρωποι.
Τα καθίκια που πιστεύουν τέτοια πράγματα έχουν κάψει ήδη μία φορά την ανθρωπότητα στα Αουσβιτς.
Και η Χρυσή Αυγή πιστεύει ακριβώς αυτά - τα ίδια που πίστευαν και οι Ευρωπαίοι Ναζί, είτε Γερμανοί είτε Βέλγοι, πασπαλισμένα και με ολίγην από βαλκανικό καρκατσουλιό τύπου Ελληνάρα, Ουστάσι, Τσέτνικου και Γκρίζου Λύκου.
Τι σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό που πήρε στον Αγιο Παντελεήμονα ή άλλες γειτονιές; Καμμία.
Οι άνθρωποι εκεί είναι τόσο ταλαιπωρημένοι και τρομοκρατημένοι από τη δυστυχία και την εγκληματικότητα των μεταναστών που καταψήφισαν τους πάντες. Τα κόμματα, το κράτος, τον κ. Κακλαμάνη -και στον β' γύρο βεβαίως- τον κ. Καμίνη, την Αριστερά, όλους!
Ψηφίζοντας τους φασίστες οι κάτοικοι, «έσπασαν» -οι νοικοκυραίοι- τις «βιτρίνες» του συστήματος που τους αγνοεί, που τους φόρτωσε το πρόβλημα, δεν είναι φασίστες οι ίδιοι. (Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων που χρειάζονται «χρήσιμους εχθρούς», να τους κάνουν).
Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα δεν χρειάζονται μια Αριστερά που τους κάνει χρηστομάθεια κουνώντας τους το δάκτυλο (μάλιστα υπό την προστασία της Αστυνομίας), αλλά μια Αριστερά που θα τους προτείνει λύσεις για το πρόβλημά τους, λύσεις ανθρωπιστικές και δίκαιες, μια Αριστερά που θα καθήσει να τους ακούσει. Να τους ακούσει!
Ο κ. Καμίνης, ως νέος δήμαρχος, κι αν δεν είναι ο ίδιος ένας ακόμα ευφημισμός του δικομματισμού, πρέπει να σπεύσει στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα και των άλλων συνοικιών που υποφέρουν -σε αυτούς πρώτους απ' όλους. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να αφήσει
Αθηναίους πολίτες λεία στη Χρυσή Αυγή.
Θα έχει την υποστήριξη όλων, αν δεν αφήσει σάπια φασιστικά αυγά να απωάζονται στις γειτονιές του άστεως. Δηλώσεις όπως «δεν πάω στον Αγιο Παντελεήμονα για να μη με κάνουν ομελέτα» πρέπει να θεωρηθούν ατυχείς, ο κ. Καμίνης ας τις αφήσει πίσω του και, στον βαθμό που ένας Δήμαρχος δύναται, ας στερήσει απ' τον φασισμό τον ζωτικό του χώρο -τα γκέτο.
.....................................
(Και με την ευκαιρία, καλό είναι να τελειώνει κάποτε με τον δικό του ελαφρών βαρών -κι ελαφρόμυαλο- ρατσισμό το τμήμα εκείνο της Αριστεράς που πάσχει από την αλαζονική του τύφλωση. Ο τάχα μου κουλτουριάρης ρατσισμός με ανθρώπους όπως ο κ. Ψινάκης, είναι το ίδιο ανυπόφορος με τον μπρουτάλ ρατσισμό των Ελληναράδων. Κι αν οι Ελληναράδες είναι αν-άγωγοι (ήτοι ακαλλιέργητοι), οι αριστεροί δεν είναι. Ας μη δίνουν λοιπόν τον τόνο και στην Αριστερά οι κομπλεξικοί, αλλά οι γνωρίζοντες.
*****
Η Χρυσή Αυγή είναι ηλίθια (διότι είναι αντιστόρητη) κι ως εκ τούτου επικίνδυνη. Χθες τα ναζιστικά αποβράσματα επετέθησαν σε εορτάζοντες Μουσουλμάνους. Βρίσκουν και τα κάνουν. Διότι η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν διαθέτει τεμένη εν λειτουργία στο έδαφός της.
Ομως οι Ελληνες, σε άλλους καιρούς, ήταν οι πρώτοι που εξασφάλισαν ασφαλείς τόπους λατρείας για τους μουσουλμάνους, ήδη από τους 8ον - 9ον μ.Χ. αιώνες, μέσα στο ίδιο το Ιερό Παλάτιο στην Πόλη.
Αλλά, αν μάθαιναν την ιστορία τους στο σχολείο (κι όχι μόνον) τα παιδιά, θα 'χαμε λιγότερους Ελληναράδες και καθόλου Χρυσαυγίτες.
Θα 'χαμε όμως και περισσότερους εν δυνάμει επαναστάτες! πράγμα το οποίον τζίιιζ...
Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου