Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η μπλοφίτσα...

Από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ
Πολύ στα σοβαρά έχουμε πάρει όλοι μας τις απειλές και τους εκβιασμούς του ΓΑΠ για προσφυγή στις κάλπες, εάν και εφ' όσον (όπως λέει...) τις δύο επόμενες Κυριακές δεν τον οπλίσουμε με τη δύναμη που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τη... σωτηρία μας!
ΤΙ ΜΑΣ λέει στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός; Μα ότι η εφαρμογή τού Μνημονίου που μας επέβαλαν, με τη σύμφωνη γνώμη του, οι ξένες δυνάμεις εξαρτάται από το αν θα εκλεγούν ο Καμίνης, ο Μίχας, ο Μπουτάρης και ο Σγουρός.
ΜΑΚΑΡΙ να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Γιατί, αν όντως ξέραμε ότι μαυρίζοντας όλους αυτούς αυτομάτως η χώρα θα γλίτωνε από τον Γιώργο, το Μνημόνιο, τους ξένους, αλλά και τους ντόπιους επικυρίαρχους, θα πηγαίναμε χωρίς διλήμματα στην κάλπη για να καθαρίσουμε μια ώρα νωρίτερα!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως έτσι. Γιατί πολύ απλά, σ' αυτή την τρομερή οικονομική συγκυρία, οι σωτήριες συνταγές δεν μπορεί να είναι άσπρο ή μαύρο, δηλαδή Μνημόνιο ή άρνηση του Μνημονίου, ούτε φυσικά ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. (πόσω μάλλον Κακλαμάνης ή Καμίνης στο μάζεμα των σκουπιδιών της Αθήνας...).
ΑΣ Τ' ΑΦΗΣΕΙ, λοιπόν, αυτά ο... μαραθωνοδρόμος πρωθυπουργός. Οπως και τους φτηνούς ισχυρισμούς ότι τάχα οι υποψήφιοι των αντίπαλων ψηφοδελτίων δεν εγγυώνται τη διαφάνεια, ενώ αντίθετα οι δικοί του είναι «καθαρά πρόσωπα», στα οποία θα πρέπει να δοθεί ψήφος αυξημένης ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας. Γιατί το παρελθόν αλλά και το παρόν έχουν αποδείξει ότι μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας η λαμογιά δεν κάνει διακρίσεις.
ΑΛΛΩΣΤΕ τα φθηνά παιχνιδάκια που παίζουν από κοινού αυτές τις μέρες σε σχέση με την Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουν ότι οι διαφορές τους είναι τόσο... μεγάλες, ώστε να μην τους εμποδίζουν να γίνουν ένα, μόλις εμφανιστεί κάποιος τρίτος (διάβαζε Δημαράς), που δημιουργεί κινδύνους τόσο για τον έναν όσο και για τον άλλο!
ΠΟΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και γαλαζοπράσινα άλογα λοιπόν... Αφήστε που θα ήταν εντελώς αφελές από την πλευρά μας, αν πιστεύαμε ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι, που σαν βδέλλες μάς ρουφάνε το αίμα, θα άφηναν ποτέ στην κρίση του Παπανδρέου το αν θα κάνει -και πότε- εκλογές. Αυτά γίνονταν παλιά, όταν η χώρα διατηρούσε ακόμα κάποιο κομμάτι της εθνικής της ανεξαρτησίας...
Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου