Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

φάστ φάσισμ...

  • Ακρως ανησυχητική και πολύ σοβαρή η διαπίστωση της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα περί συντελούμενης ή συντελεσμένης «συνεκμετάλλευσης» στο Αιγαίο, η οποία συνεκμετάλλευση (με την Τουρκία, υπό την κηδεμονία των ΗΠΑ), πέραν των άλλων (εκχώρηση εθνικής περιουσίας και κυριαρχίας) εμπλέκει τη χώρα μας σε οικονομικές αντιθέσεις που δεν περιορίζονται μόνον σε έναν οικονομικό πόλεμο, αλλά ενίοτε επιλύονται «διά των όπλων».
    Με έναν λόγο, στην πολιτική του κατευνασμού (η οποία οδηγεί ασφαλώς σε σύρραξη ή υποταγή) ο Παπανδρέου προσθέτει τώρα τον ενδοτισμό...
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του ή -επιτέλους- ας του βάλει χέρι...
    Το ραμαζάνι τα κανάλια (ΑΝΤ1, Αλφα κι άλλα με τούρκικα σίριαλ) πότε το γιορτάζουν;
    ..................................
    Πάνε και τα Φώτα, έδιωξε και η (εορτάζουσα) θεία Φωτούλα τα καλικαντζαράκια απ' το σπίτι (ήρθαν και βρήκαν καταφύγιο στη στήλη τα καημένα), πάει και η μελαγχολία των γιορτών, επιστροφή στη θλίψη της καθημερινότητας.
    Ητοι: Ζωοτροφές ο Πάγκαλος.
     
    Μολυσμένες. Δεν τρώγονται. Ούτε ως κουτόχορτο.
    Πάντως.
    Οταν μιλάει σε μια κυβέρνηση κι εκ μέρους μιας κυβέρνησης ο Αντιπρόεδρος, μιλάει ο Πρόεδρος.
    Οταν διορίζει κοπρίτες συγγενείς του στο δημόσιο ο Πάγκαλος, τους διορίζει ο Παπανδρέου.
    Ούτε έχει έναν «ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται» ο Πάγκαλος, καθώς πάνε να τα κουκουλώσουν οι Ραγκουσοπεταλωτήδες, όχι, όταν εκφράζεται ο Πάγκαλος, μιλάει ο Παπανδρέου. Αντιπρόεδρος του Προέδρου είναι ο Πάγκαλος...
    ...για τον Πάγκαλο και τον Παπανδρέου έχουν χύσει το αίμα τους όσοι «αντιπαραγωγικοί» χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσαν στο καθήκον υπέρ πατρίδας τα τελευταία 35 χρόνια (αυτής της μακράς ειρήνης που υπερασπίσθηκαν χάριν όλων μας).
    Το 90% των «αντιπαραγωγικών» στρατιωτικών (και των τριών όπλων) βιοπορίζεται με μισθούς των 800-1.950 ευρώ (Θ. Δρίτσας βουλευτής ΣΥΝ), κάργα... υψηλόμισθοι! - ήδη 3.000 αξιωματικοί παραιτήθηκαν το 2010, ενώ
    οι υπόλοιποι συνεχίζουν περιμένοντας την επόμενη μισθολογική μείωση, την επόμενη ηθική ταπείνωση -καθώς πάνω απ' το κεφάλι τους γίνεται πάλι φουλ της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ στα επιτελεία «Τι είχες Γιάννη; - τι 'χα πάντα»...
    ...και στα σχολεία προσεχώς πάλι βιβλία από δεύτερο χέρι, πίσω στο 1950!
    Διαψεύδεται τοιούτον τι βεβαίως, ή μάλλον ψιλοψευτοδιαψεύδεται, αλλά και η μείωση των μισθών είχε διαψευσθεί πριν εν τέλει επιβληθεί. Οπως και τόσα άλλα.
    Για όλα έσχιζε τα ρούχα του σαν τον Αννα ή τον Καγιάφα ο Γιωργάκης ο Β' Παπανδρέου ο Γ' ο Ψευτοθόδωρος φρικιώντας και φρίττοντας ότι δεν θα κάνει ποτέ όλα όσα εν τέλει έκανε.
    Αυτή η κυβέρνηση όταν ομιλεί πρέπει να εκλαμβάνεται εκ προοιμίου ως ψευδόμενη. Ωσπου να αποδειχθεί, έστω για μια φορά και έστω για κάτι, το αντίθετο! Εστω για μια φορά...
    Για την ώρα ζωοτροφές ο Πάγκαλος (όστις, ειρρήσθω εν παρόδω, «αξιόπιστο συνομιλητή της κυβέρνησης» θεωρεί μόνον τον φον Κωλοτούμπεν -έχει κυλήσει ο τέντζερης κι έχει βρει το καπάκι του).
    «Φοιτητές του κώλου» -κατά Πάγκαλον- όπως γράφει ο «Ε.Τ.» «μοντάρισαν» τις δηλώσεις του στην Οξφόρδη και «τα ζώα του "Ελεύθερου Τύπου" τα δημοσίευσαν», ενώ τα «τα υπόλοιπα ζώα (σ.σ. οι αναγνώστες) τα διάβασαν»!!!
    Η κυβέρνηση αυτή πριν να πέσει έχει εκπέσει.
    Εχει κατέβει σύμπασα στο επίπεδο του Πάγκαλου προσαγορεύοντας τους Ελληνες, άλλους κοπρίτες, άλλους διεφθαρμένους, άλλους τεμπέληδες, αντιπαραγωγικούς, ζώα, κι άλλα, ενώ την ίδια ώρα τους μετατρέπει, όπως η Κίρκη με το ραβδάκι της, σε άνεργους, άεργους, απολυμένους, φαλιρισμένους, απασχολήσιμους, κακοπληρωμένους σκλάβους και υπόδουλους (στην Τρόικα τους νεο-Οθωμανούς κι όποιον άλλον δει φως κι ανέβει).
    Ατιμάζει τους Ελληνες ο Πάγκαλος με τις ύβρεις, τους ατιμάζει κι ο Παπανδρέου μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, υποθηκεύοντας με το Μνημόνιο την περιουσία και το μέλλον του λαού, εκχωρώντας κυριαρχία του κράτους και ανεξαρτησία του έθνους σε προστάτες εξ Εσπερίας και νταβατζήδες εξ Ανατολών.
    Ενας πρωθυπουργός «κουλοχέρης» που ξαναφέρνει τα φρουτάκια, προστατεύει τους φοροφυγάδες και προσκυνάει Φράγκους κι Οθωμανούς ταυτοχρόνως -ούτε ο δυστυχής Λουκάς Νοταράς έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου