Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σκάνδαλο SIEMENS. «Αυτοί είμαστε και σε όποιον αρέσουμε».

Αυτό που συμβαίνει με το φιάσκο του σκανδάλου της SIEMENS είναι πολύ χειρότερο και από το ίδιο το σκάνδαλο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το ίδιο το υπεύθυνο, σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αρνείται να συνετιστεί, αρνείται να μετανοήσει και να αυτοκαθαρθεί. Αντίθετα, πλήρως ενωμένο στο θέμα αυτό, παρά τις δήθεν προπαγανδιστικές διαφοροποιήσεις, που θυμίζουν φοιτητικά αμφιθέατρα και αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών, μας  πετάει κατάμουτρα «αυτοί είμαστε και σε όποιον αρέσουμε».  
Δηλαδή αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι πολίτες είναι ότι,.....
ο χειρισμός της όλης υπόθεσης, που μας κάνει και διεθνή περίγελο, επιφέρει μεγαλύτερο κακό από το ίδιο το σκάνδαλο, γιατί σηματοδοτεί ένα δυσοίωνο μέλλον, αφού το αμετανόητο πολιτικό σύστημα μας λέει ευθέως ότι θα συνεχίσει, όπως είναι με τις ίδιες τακτικές. Αυτό λοιπόν πρέπει να σημάνει συναγερμό στις συνειδήσεις μας και να απαιτήσουμε την πλήρη κατάρρευση αυτού του αμετανόητου και σάπιου πολιτικού συστήματος.
Ήδη η Wall Street Journal και όχι μόνο, έγραψε «Τσίρκο η υπόθεση siemens» και αναρωτιέται πως είναι δυνατόν, έπειτα από 12 μήνες εργασίες μιας επιτροπής του Κοινοβουλίου και 2000 σελίδες πόρισμα, δεν βρέθηκε ούτε ένα ΕΥΡΩ από το σκάνδαλο της siemens;; Και μας ειρωνεύεται λέγοντας: «Άραγε οι Έλληνες πιστεύουν ότι ο Harry Potter εξαφάνισε τις δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. ευρώ της Siemens σε διάφορα πρόσωπα;». Πραγματικά αναρωτηθείτε και εσείς. Μα, ούτε ένα ΕΥΡΩ να μην βρεθεί ότι πήρε ως δωροδοκία κάποιος;; Τι κράτος είμαστε τελικά;;
Αυτό λοιπόν το αμετανόητο πολιτικό σύστημα μας λέει κατάμουτρα ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες διαδικασίες και εμείς όλοι καλούμαστε να επιστρέψουμε στο καβούκι μας και να «σκάσουμε».
Αρκετά. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τιτάνες ηθικής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου