Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Οι ξετσίπωτοι συμψηφισμοί και οι συμψηφισμοί της ξετσιπωσιάς

Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έκλεινε δουλειές και έκανε παραγγελίες στη «Ζήμενς» (όπως το C4i) και η ΝΔ ήταν αυτή που τις ολοκλήρωνε και τις παραλάμβανε.
*
Δεύτερον, είναι δηλωμένο, δεδομένο και δικαστικά επικυρωμένο (στη Γερμανία) ότι η «Ζήμενς» έσπρωχνε το 2% του τζίρου της για να λαδώνει κόμματα και κέντρα εξουσίας για να κάνει τις δουλειές της στην Ελλάδα.
*
Τρίτον, το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραδέχτηκε (...εκ παραδρομής) ότι αξιωματούχοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «λαδώνονταν» από τη «Ζήμενς».
*
Τέταρτον, το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού, ο επονομαζόμενος και «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Τσουκάτος έχει ομολογήσει ότι υπήρξε αποδέκτης διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού από τη «Ζήμενς» και ένας ακόμα υπουργός και στενότατος συνεργάτης του Σημίτη, ο Μαντέλης ομολόγησε (κατόπιν πολλών διαψεύσεων...) ότι λάμβανε «χορηγίες» από τη «Ζήμενς».
*
Πέμπτον, αξιωματούχοι της κυβέρνησης της ΝΔ, παράγοντες του κόμματος της Ρηγίλλης και υπηρεσίες επί των ημερών της «σεμνής και ταπεινής» διακυβέρνησης, έχει αποδειχτεί ότι αφενός είχαν «ιδιαίτερη μεταχείριση» στις δοσοληψίες τους με τη «Ζήμενς» και αφετέρου ελέγχονται διά πράξεων και παραλείψεών τους για το γεγονός ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «έκαναν φτερά» από τη χώρα. Το αυτό συνέβη και επί της θητείας τού «όλα στο φως» κ. Παπανδρέου.
*
Τα παραπάνω στοιχεία είναι υπεραρκετά για να εξάγει το «πόρισμά του» και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης.
Από εκεί και πέρα, η υπόθεση με τη «Ζήμενς» εξελίχθηκε και ολοκληρώνεται με τον τρόπο που αρμόζει σ' ένα πολιτικό σύστημα που συνηθίζει να δείχνει συγκαταβατικότητα σε όσους «κάνουν δωράκια στον εαυτό τους» (κατά την αθάνατη ρήση του Αντρέα Παπανδρέου).
*
Εν ολίγοις:
Ξέραμε ότι επρόκειτο για ένα σύστημα βουτηγμένο στη λαμογιά και στη διαπλοκή.
Το νεότερο στοιχείο είναι πως ούτε καν στη διαπλοκή, ούτε καν στη λαμογιά, μπορούν να διατηρήσουν ένα κάποιο «επίπεδο». Και κει ξεπεσμένοι είναι. Και κει ξετσίπωτοι είναι.
Τόσο ξετσίπωτοι μέχρι του σημείου να φτάνουν να συμψηφίζουν ακόμα και τις ξετσιπωσιές τους!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου