Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οδός διαφυγής

  • Φρόντισαν οι ίδιες γι' αυτό, είτε συγκαλύπτοντας επί σειρά ετών τα ανομήματα κορυφαίων στελεχών τους είτε κλείνοντας αιφνιδιαστικά (όπως το καλοκαίρι του 2009) τις εργασίες της Βουλής. Δεν το γνωρίζουν μόνον αυτοί, αλλά και οι βουλευτές τους, οι οποίοι μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Αυτοί οι οποίοι, υποτίθεται, αναζητούν ευθύνες και ενόχους για να συντάξουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη το πόρισμά τους.
    Δυσκολεύονται όμως. Ποιους να παραπέμψουν όταν γνωρίζουν πως οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι περισσότεροι από είκοσι; Και πώς να τους παραπέμψουν, όταν ξέρουν πως όταν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια θα παραγραφεί; Σε κάποια άλλη χρονική περίοδο της μεταπολίτευσης, θα έκλειναν την υπόθεση με κάποιο πρόσχημα. Τώρα δυσκολεύονται, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί, δεν τους επιτρέπει κάτι τέτοιο.
    Ετσι, σκαρφίζονται τρόπους για να βγουν από το αδιέξοδο. Αρχικά, σκέφτηκαν να μην παραπέμψουν κανέναν, απλώς να μεταφέρουν το «μπαλάκι» σε μια προκαταρκτική επιτροπή η οποία θα ροκανίσει το χρόνο. Και βλέπουμε. Τώρα, σκέφτοναι να μοιράσουν τους ύποπτους για εμπλοκή. Δύο από το ένα κόμμα, δύο από το άλλο. Για «ξεκάρφωμα». Θα προσπαθήσουν να «κάψουν» ήδη καμένους, με την έννοια της δημόσιας διαπόμπευσης. Και πιστεύουν πως έτσι θα εκτονώσουν το κλίμα οργής μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Δύσκολο... 
    Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου