Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Κακόηθες μελάνωμα

Το κακόηθες αυτό μελάνωμα -οι κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Αντιπροέδρου- δεν θα είχε καμία σημασία, αν δεν κατόπτριζε πιστά την άποψη των κυβερνώντων για σημαντικά θέματα. Απλώς, εκείνοι κρύβονται πίσω από ήπιες λέξεις. Ο Πάγκαλος εκδηλώνεται χυδαΐστί. Και τα λέει χύμα... Ας δούμε, όμως, τις κυβερνητικές θέσεις για συγκεκριμένα θέματα, τις οποίες διεκπεραιώνει με τον τρόπο του ο κ. Πάγκαλος:
- Δημόσιοι υπάλληλοι: Η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της λένε ότι έχουμε τους περισσότερους στην Ενωση. Ψέμα: Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο κατ' αναλογία πληθυσμού ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων στην Ενωση. Επίσης: σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονται στους 625.738 μόνιμους και σε 53.833 αορίστου χρόνου...
-Μισθοί στο Δημόσιο: η κυβέρνηση και τα τσιράκια της προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το κράτος μπατάρησε λόγω υψηλών μισθών και συντάξεων. Ψέμα: οι μισθοί και οι συντάξεις που πληρώνει το Δημόσιο ανέρχονται στο 9% του ΑΕΠ! Και η δαπάνη αυτή είναι μικρότερη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, από εκείνη των δημοσίων υπαλλήλων αρκετών χωρών της Ενωσης.
- Δημόσιες Δαπάνες: Η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστές της ΔΕΝ λένε ότι «το σύνολο των δαπανών του ελληνικού κρατικού τομέα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι ένα από τα χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη» (από τη στήλη του Νίκου Μπογιόπουλου, στον «Ριζοσπάστη», από την οποία πήραμε και αρκετά άλλα στοιχεία για το σημερινό σημείωμα). Συγκεκριμένα, «κατά μέσο όρο, την προ κρίσης περίοδο 1998-2007, διέθετε μόνο 3.530 ευρώ κατά κεφαλήν για προγράμματα κοινωνικής προστασίας, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 6.251,78 ευρώ.
- Ελλειμμα: Σύμφωνα (και) με το ΔΝΤ, το 50% της αύξησης των ελλειμμάτων προϋπολογισμού οφείλεται «στην πάσης φύσεως φοροδιαφυγή των μεγαλοσχημόνων και στην αποπληρωμή τόκων για προηγούμενα δάνεια, ενώ μόνο το 10% οφείλεται στην αύξηση των δημοσίων δαπανών» *** Πειστικός αντίλογος για τα προεκτεθέντα δεν έχει ακουστεί. Ομως το παραπειστικό σύνθεμα ψεύδους και προπαγάνδας κατακλύζει την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας μύθους αλλά και ρήγματα μεταξύ των εργαζομένων. Αυτός είναι ο στόχος της προπαγάνδας, άλλωστε. Και ελάχιστα ενδιαφέρει αν υπηρετείται «παγκαλικά» ή μεταξωτά. Από τους λοιπούς κυβερνητικούς ιθύνοντες, αλλά -φευ- και από μερίδα προοδευτικών αρθρογράφων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου