Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Διά βίου εργασία...

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ υποκύψει η κυβέρνηση στις σκληρές, απάνθρωπες, εξοντωτικές απαιτήσεις της τρόικας των κηδεμόνων για τη διαμόρφωση του Ασφαλιστικού, τότε ουσιαστικά θα καταργηθούν οι συντάξεις και θα αντικατασταθούν με επιδόματα πείνας, φτώχειας και εξαθλίωσης.
ΘΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ δε τα επιδόματα σε όσους θα καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τις άπιαστες προϋποθέσεις που απαιτεί η τρόικα των δήθεν σωτήρων του ασφαλιστικού συστήματος. Διαφορετικά, όσοι δεν θα τα καταφέρνουν, θα καταδικάζονται σε διά βίου εργασία. Και θα μπορούν να ελπίζουν, ότι θα αναπαυθούν στη μετά θάνατον ζωή όπου δεν υπάρχει ούτε εργασία ούτε σύνταξη ούτε, προπαντός, καθεστώς νεοφιλελευθερισμού.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ τίμιο και καθαρό, αντί των πολύπλοκων μνημονίων η τρόικα των ιεροεξεταστών να ζητούσε κατάργηση των συντάξεων. Ετσι θα μπορούσε ασφαλώς να σωθεί ως ιδέα η κοινωνική ασφάλιση με θυσία των εργαζομένων.
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ εξωφρενικά όσα απαιτεί η τρόικα, τα οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί η σημερινή κυβέρνηση και καμία κυβέρνηση, διότι απορρίπτονται από την κοινωνία, η οποία δέχεται τις θυσίες, όχι όμως και την κατεδάφιση κοινωνικών κατακτήσεων για τις οποίες έγιναν πολύχρονοι αγώνες και χύθηκε αίμα.
ΖΗΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ να μειωθούν έως και κατά 50% οι συντάξεις, με αλλαγή στον υπολογισμό. Δηλαδή να υπολογίζεται με 1,2% από το 2% για κάθε χρόνο ασφάλισης το ποσοστό αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι μετά 40 χρόνια ασφάλισης η ανώτατη σύνταξη θα φτάνει γύρω στο 50% του συντάξιμου μισθού, από το 70% που είναι σήμερα.
ΑΥΤΑ ΚΑΙ άλλα εξωφρενικά, όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας στο 65ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και η άγρια μείωση (κατά 6% τον χρόνο) για όσους θα θελήσουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 65 τους χρόνια, προκαλούν οργή. Πώς να μην την προκαλούν, όταν π.χ. έπειτα από 35 χρόνια ασφάλισης ένας εργαζόμενος με 1.500 ευρώ που παίρνει σήμερα στα 60 χρόνια του σύνταξη 1.050 ευρώ, με τα μέτρα της ανάλγητης τρόικας θα παίρνει μόλις 441 ευρώ.
ΔΙΝΕΙ Η «Ε» σε άλλες σελίδες αναλυτικά στοιχεία για τις απαιτήσεις της τρόικας με χαρακτηριστικά παραδείγματα και παραθέτει τους προβληματισμούς της κυβέρνησης.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ η οικονομία με ανθρωποθυσίες, και μάλιστα των συνταξιούχων, ούτε και με άγριες περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων, που ούτε και τις αγορές ευνοούν. Με τις συνταγές του ΔΝΤ και την άθλια τεχνογνωσία του, το σύστημα οδηγείται σε κατάρρευση και οι πολίτες θα βγουν στους δρόμους για να το αποτελειώσουν, πριν τους αποτελειώσει.
Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου