Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Υπό καθεστώς ΔΝΤ - Ε.Ε.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Σώθηκε η χώρα, χάθηκε ο λαός! Δεν πτωχεύει η Ελλάδα, πτωχεύουν οι Ελληνες! Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς τις εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων και την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Οι Γερμανοί αποφάσισαν τελικά να επιτρέψουν τη δανειοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., άρα ως κράτος δεν χρεοκοπούμε. Το αντίτιμο όμως είναι βαρύ. Με την παράδοση της χώρας στο καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αρχίζει η μαζική σφαγή των εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Θα πτωχεύσουν οι Ελληνες για να μην πτωχεύσει η χώρα, αποφάσισε η κυβέρνηση. Αν αφήσουμε ανενόχλητο το νέο καθεστώς, θα μας λιώσουν.
Λυσσομανούν οι Γερμανοί. Ηθελαν οπωσδήποτε χρεοκοπία της Ελλάδας - «αναδιάρθρωση του χρέους» το λένε στη γλώσσα τους οι κερδοσκόποι, ώστε να μην καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος τι εννοούν. «Η επιτροπή της Ε.Ε. προέταξε καθαρή άρνηση στις απαιτήσεις του πολιτικού και οικονομικού κόσμου της Γερμανίας για μια αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας» έγραφε περίλυπη στην πρώτη σελίδα της η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ».
«Ανεύθυνη» η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, κατά την επίσης δεξιά «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Και όχι μόνο αυτό. «Ενεργούμενα των χρηματοπιστωτικών αγορών φαίνονται η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» κατά την ίδια εφημερίδα. Βαρύτατες κατηγορίες. Τι έκαναν; Υποχώρησαν να δοθούν δάνεια στην Ελλάδα χωρίς να θέσουν ως προϋπόθεση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους! Πρόκειται για ανθελληνική υστερία.
Εξω από το ευρώ η Ελλάδα, απαιτούν επίσης ισχυροί κύκλοι μέσα στη Γερμανία. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε δημοσιεύματα - τα οποία είναι αμέτρητα.
Το ζητούν δημοσίως ακόμη και εξέχοντες πολιτικοί του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού του Βερολίνου.
Μέχρι που στελέχη του συνασπισμού μπλοκάρισαν απόπειρα της... κυβέρνησης να περάσει «στη ζούλα» από τη Βουλή το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη χορήγηση της «βοήθειας» προς την Ελλάδα!
Μπορούν να πετάξουν όντως τη χώρα μας εκτός Ευρωζώνης; Από νομικής πλευράς, η απάντηση είναι κατηγορηματικά «όχι». Οι συνθήκες της Ε.Ε. δεν προβλέπουν απολύτως καμιά δυνατότητα και καμιά διαδικασία εκδίωξης μιας χώρας από την Ευρωζώνη, όσο χρέος ή ελλείμματα και αν έχει. Μόνο πρόστιμα. Τίποτα παραπάνω.
Από οικονομικής πλευράς όμως, αν το θελήσουν οι χώρες της Ευρωζώνης, μπορούν άνετα να στραγγαλίσουν αμέσως την ελληνική οικονομία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υποχρεώσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ. Αρκεί η συνεργασία των απατεώνων των οίκων αξιολόγησης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Το κόλπο είναι απλό: οι οίκοι υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας εν μια νυκτί και η ΕΚΤ δεν κάνει πλέον δεκτά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα για να χορηγεί ρευστότητα στις εμπορικές τράπεζες. Αυτομάτως, αυτό οδηγεί σε κατάρρευση όλες τις ελληνικές τράπεζες. Κόλαση! Μόνη λύση τότε η επιστροφή στη δραχμή.
Μόνο με πολιτική απόφαση μπορεί φυσικά να γίνει κάτι τέτοιο. Πολιτική απόφαση από το Βερολίνο, εννοείται.
Για συνέχεια βλέπε εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου