Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Την Αλήθεια και μόνο την Αλήθεια!

Γράφει ο Γεώργιος Χ. Χουρμουζιάδης
Ο κύριος Dominique Strauss-Kahn, διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πολύ πριν από την ομολογία του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο για την Ελληνική Οδύσσεια και την απροσδιόριστη Ιθάκη, δήλωσε σε ερώτηση δημοσιογράφων: «Λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για μια συμφωνία σε ετοιμότητα. Eχουμε συνεργαστεί στενά με τις ελληνικές αρχές εδώ και μερικές εβδομάδες, με τεχνική βοήθεια, και είχαμε μια αποστολή για λίγες μέρες για τον λόγο αυτό στην Αθήνα, σε συνεργασία με τις αρχές και την Ευρωπαϊκή Eνωση.
Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε γρήγορα σε αυτό το αίτημά σας». Κι αυτό σημαίνει πως τίποτε στο πλαίσιο της ελληνικής κρίσης δεν συμβαίνει ξαφνικά και απροσδόκητα. Τίποτε δεν προκύπτει από ένα τυχαίο λάθος ή από μια άστοχη δήλωση κυβερνητικού παράγοντα. Oλα είναι προγραμματισμένα και αναμενόμενα. Η κυβέρνηση είναι ενημερωμένη και «έτοιμη από καιρό». Θα έλεγα, μάλιστα, πως από τη μέρα, κιόλας, της πανηγυρικής της ορκωμοσίας, κουβαλώντας στις πλάτες της το θριαμβευτικό 10% της εκλογικής της νίκης, γνώριζε καλά τι ακριβώς την περίμενε.
Εξάλλου ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, σε μια προεκλογική ομιλία του, ανάμεσα σε όλα εκείνα τα παραμυθιαστικά και τα αισιόδοξα που σκορπούσε απλόχερα προς τον πανικόβλητο, από τη «συμφωνημένη» ειλικρίνειά του κ.Κ. Καραμανλή, που περιέγραφε, πάνω-κάτω, όσα σκληρά μέτρα σε λίγο καιρό θα έπαιρνε ο νικητής αντίπαλός του, δήλωσε πως θα καλέσει τους καλύτερους οικονομικούς συμβούλους, για να βοηθήσουν τη χώρα. Και έκανε αυτή τη δήλωση ο υποψήφιος πρωθυπουργός, αποφεύγοντας βέβαια σκόπιμα να αποκαλύψει τι ακριβώς θα έκαναν αυτοί οι «καλύτεροι σύμβουλοι».
Αποκρύπτοντας, σκόπιμα, να αποκαλύψει την προέλευσή τους, και το οδυνηρό, γι' αυτούς που χειροκροτούσαν την τολμηρή δήλωσή του, περιεχόμενο των σκοτεινών χαρτοφυλάκων τους, που θα έφερναν μαζί τους. Και οι ανύποπτοι χειροκροτητές ονειρεύονταν τον επερχόμενο πράσινο παράδεισο. Πόσο πιο τολμηρή όμως, πόσο πιο τίμια και ηρωική, πόσο πιο κοντά στο ελληνικό φιλότιμο, θα ήτανε η δήλωση, αν αποκάλυπτε την πραγματικότητα. Αν περιέγραφε την αιμόφυρτη ελληνική οικονομία και την αποστολή των προσκεκλημένων συμβούλων. Πόσο πιο φιλελληνική θα ήτανε εκείνη η δήλωση, αν έλεγε την Αλήθεια και μόνο την Αλήθεια!
Από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου