Τρίτη 4 Μαΐου 2010

εποχή πεταλωτή ...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 4.V.2010 stathis@enet.gr
Οι «κόκκινες γραμμές» (όταν δεν γίνονται ανέκδοτο) υπάρχουν για την υπεράσπιση της πατρίδας - όταν κανείς δηλώνει, όπως ο κ. Πρωθυπουργός ότι κόκκινη γραμμή είναι η υπεράσπιση της πατρίδας, δείχνει για μιαν ακόμη φορά τη βαθειά σύγχυση εννοιών, που τον ταλανίζει - αλλά κι ότι δεν έχει πλέον τι άλλο να κάνει ή να προτείνει...
Αν ο υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδας, χαράζει κανείς μια γραμμή πίσω απ' την οποίαν δεν οπισθοχωρεί - δεν είναι η ίδια η υπεράσπιση αυτή η γραμμή, αλλά ο τρόπος της υπεράσπισης, η στρατηγική και η τακτική για αυτήν την υπαράσπιση.
Ο κ. Παπανδρέου όχι μόνον χάραξε αλλεπάλληλες κόκκινες γραμμές (μάλλον με κραγιόν) πίσω απ' τις οποίες αλλεπάλληλες φορές υποχώρησε αλλά προσέτι, άλλο τι πλέον απ' το να περιπίπτει διαρκώς σε κενολογικές ταυτολογίες, δεν φαίνεται να διαθέτει. Τουλάχιστον αντιστρόφως ανάλογο της αμηχανίας του...
Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση εκτός από αντιπαραγωγικά και ασυνάρτητα είναι και τιμωρητικά.
Τιμωρούν -και ατιμάζουν ένα μεγάλο μέρος του λαού κι επιφυλάσσονται να τιμωρήσουν και να ατιμάσουν και το υπόλοιπο.
Εκαμαν την αρχή με τους γέροντες. Το μέτρο του πολιτισμού μιας κοινωνίας ορίζεται από τον τρόπο που φέρεται στους γέροντες, τους βετεράνους, τους πατεράδες και τις μανάδες μας.
Ακόμα κι εκ Θεού αυτή είναι η πρώτη εντολή -τίμα τους γονέους σου, ενώ στους αρχαίους Ελληνες, στο προγονικό, η ασέβεια στους γέροντες ήταν απ' τις πιο ιταμές ατιμίες.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ατιμάζει τους πατέρες μας, ελαφρά τη καρδία, τους διώκει, τους εξοντώνει, τους φονεύει, τους ρίχνει στο Βάραρθο και τον Καιάδα, απ' την Ταρπηΐα Ακρα, λες κι είναι προδότες.
Το δεύτερον: παίρνει αυτή η κυβέρνηση τους νέους των 700 ευρώ και τους κάνει νέους των 560 ευρώ.
Ποια παραγωγική ανάγκη υπαγορεύει τέτοια αντιπαραγωγικά (και συνάμα ανήθικα) μέτρα;
Για συνέχεια βλέπε εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου