Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Και πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων για απιστία και δωροδοκία.

Αρχή και τέλος δεν έχουν τα σκάνδαλα στα οποία μπλέκονται πολιτικοί για μίζες. Βγαίνουν στη φόρα διάφορα συνεχώς (και πόσα που δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί) και κανείς πολιτικός δεν συγκινείται.΄Ολοι, δήθεν, επαφίονται στη δικαιοσύνη η οποία ελέγχεται για την αποτελεσματικότητά της.  Εν τω μεταξύ αμετανόητοι πολιτικοί οι οποίοι ουδέποτε ενέλαβαν ευθύνες για την προηγούμενη πολιτική τους και οι οποίοι αποποιούνται κάθε ευθύνης για όλα τα σκάνδαλα (ρίχνοντας τις ευθύνες στους πολιτικούς αντιπάλους, εσείς πήρατε τις μίζες, όχι εσείς τις πήρατε) κυβερνούν ή είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση και μέσα από τα χέρια τους θα περάσει η κάθαρση. Πιστεύει κανείς Έλληνας ότι τα σκάνδαλα δεν θα συγκαληφθούν και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη; Θα έπρεπε να γίνεται σεισμός αλλά τίποτε. Θα μου πείται ότι τώρα έχουμε την οικονομική κρίση και αυτά θα περάσουν στο ντούκου. Και μια και μιλάμε για δικαιοσύνη ο κ. Μάκης Ψωμιάδης που βρίσκεται; Φυλακή; Γιατί μαθαίνω πως κυκλοφορεί ελεύθερος στα γήπεδα κλπ. Τι λέει γι' αυτό ο κατά τα άλλα λαλίστατος κος Χρυσοχοϊδης;
Ελευθεροτυπία.
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
«Σουβλίζουν» μετά το Πάσχα, τόσο η Εξεταστική Επιτροπή όσο και η τακτική ανάκριση, το κατηγορητήριο Ζαγοριανού ως προς την απάτη σε βάρος του Δημοσίου πίσω από την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4Ι).
Αθήνα - Τετ 7 Απρ 2010, 12:00
Το C4Ι «παρελήφθη κατά υποσυστήματα και στο σύνολό του τον Οκτώβριο του 2008», αναφέρει στην κατάθεσή του ο Χρ. Μαρκογιαννάκης
Το άρον άρον κατηγορητήριο της απάτης, που είχε συνταχθεί από τον 4ο ειδικό ανακριτή τον περασμένο Ιούλιο σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και το οποίο αποδομήθηκε εύκολα από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα την απόρριψη του αιτήματος παράδοσης του «mister Siemens» στην Ελλάδα, έχει ήδη «γειωθεί». Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μάλλον προκύπτουν οι κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της δωροδοκίας, κάτι που σημαίνει ότι σ' αυτές θα εμπλακούν και πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχαν στην ευθύνη τους το C4Ι, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες που παρέλαβαν το σύστημα, κάποιοι με το... αζημίωτο.
Πάντως, εντύπωση προκαλεί το ότι το Δημόσιο (εν προκειμένω, το υπουργείο Εσωτερικών - Δημόσιας Τάξης) δεν έχει επικαλεστεί ότι παραπλανήθηκε από τη SAIC (αντισυμβαλλόμενη για το C4Ι) ούτε από τη Siemens (υποκατασκευάστρια), και δεν έχει προσδιορίσει βλάβη του.
Για συνέχεια βλέπε στην παρακάτω διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου