Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Τώρα θέλουν να μας χρεοκοπήσουν!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Επιβαρύνεται διαρκώς το διεθνές πολιτικό και οικονομικό κλίμα εναντίον της χώρας μας. Σε τίποτα δεν βελτίωσε την κατάσταση η απόφαση του πρωθυπουργού να υπαγάγει την Ελλάδα στον απεχθή και επαχθή ζυγό της ξένης επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά εκτοξεύθηκαν σε απίστευτα ύψη χθες, πιάνοντας νούμερα από την εποχή της... δραχμής! Επιβεβαιώθηκε έτσι για πολλοστή φορά ότι είναι παραμύθι πως τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που αποφασίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων βοηθούν τουλάχιστον στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας.
Το αντίθετο παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες - όσο πιο πολλά αντεργατικά μέτρα παίρνει η κυβέρνηση, τόσο ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, τόσο πιο πολύ μας "γδέρνουν" δηλαδή και οι διεθνείς κερδοσκόποι!
Η απόφαση υπαγωγής στο καθεστώς των ΔΝΤ - ΕΕ υπήρξε μια δραματική απόφαση που θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της Ελλάδας και θα φτωχύνει τον λαό της, οδηγώντας το οικονομικό του επίπεδο δεκάδες χρόνια πίσω. Υποστηρίξαμε με πάθος την άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν μονόδρομος το να πέσει η πατρίδα μας στα νύχια του ΔΝΤ.
Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση, η οποία φυσικά είναι η μόνη που αποφασίζει, μας οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ, όπως είχε πει πρώτος και σε ανύποπτο χρόνο, αμέσως μετά την εκλογική του νίκη, ο Γ. Παπανδρέου. Η συζήτηση περί του αν μπορούσαμε ή όχι να αποφύγουμε το ΔΝΤ είναι πλέον πολιτικά ανεπίκαιρη.
Η τραγωδία έγκειται στο ότι η ζωή αποδεικνύει πως η απόφαση για το ΔΝΤ άνοιξε την όρεξη των εχθρών της χώρας μας, οι οποίοι εκτιμούν ότι τώρα μπορούν να οδηγήσουν την αποδειχθείσα εμπράκτως ως υπέρμετρα ενδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι του σημείου της... χρεοκοπίας της Ελλάδας!
Το αδιανόητο από οικονομικής άποψης καθίσταται πολιτικός στόχος τόσο των κερδοσκόπων όσο και ισχυρών τμημάτων της γερμανικής Δεξιάς, αλλά και ολόκληρου του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών που συγκυβερνά στη Γερμανία.
Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε προειδοποίησε κατά της χορήγησης "λευκής επιταγής" στην Αθήνα. Αλλά και το επίσης συγκυβερνών Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) της Βαυαρίας, το οποίο κυβερνά διαρκώς το κρατίδιο αυτό από την εποχή αμέσως μετά τον Χίτλερ και έχει ακροδεξιά ιδεολογία, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παρόλο που αυτό είναι αδύνατον βάσει των συνθηκών της ΕΕ!
Πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο είχε πάλι χθες η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" που άρχιζε με τον ισχυρισμό ότι "η Ελλάδα είναι ανίκανη να πληρώσει" και κατέληγε με το ότι πρέπει να γίνει "αναδιάρθρωση" του ελληνικού δημόσιου χρέους και να "ματώσουν" γι' αυτό όσες τράπεζες έχουν ελληνικά ομόλογα.
Για συνέχεια βλέπε εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου