Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το καθεστώς Μιλόσεβιτς και οι πράξεις του είναι καταδικαστέες χωρίς καμμία επιφύλαξη. Το ζήτημα είναι ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι της επέμβασης των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ και του βομβαρδισμού μιας Ευρωπαϊκής χώρας ακόμα και με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 14.IV.2010
Τα ίδια και με το Σερβικό Κοινοβούλιο το οποίον παραδέχθηκε τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα. Πράγμα μάλιστα που έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους πολεμοκάπηλους υποστηρικτές των «ανθρωπιστικών βομβαρδισμών» να ξεσπαθώσουν για το δίκιο τους!
Ποιο Κοινοβούλιο όμως «ανεγνώρισε»; Το Κοινοβούλιο των δεξιών αμερικανόφιλων ηττημένων που πλειοψηφούν στην τρέχουσα συγκυρία. Τα ίδια είχε αποφασίσει και το «Κοινοβούλιο» του Χίτλερ για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ.
Και για να τελειώνουμε. Επειδή οι πολεμοκάπηλοι βάζουν χυδαιότητες στο στόμα μας, για να τις απαντήσουν εύκολα, το «διακύβευμα» (καθώς συνεχώς μηρυκάζουν μονίμως αυτήν τη δύστυχη λέξη) δεν ήταν τότε η συμπαράσταση στους «ορθόδοξους Σέρβους αδελφούς μας», ούτε η «υπεράσπιση» του αντιπαθούς (κι εθνικιστή άλλωστε, όπως κατάντησε) Μιλόσεβιτς, αλλά η αντίσταση στην ιμπεριαλιστική βία της Δύσης, στη νεοναζιστική πολιτική διαμόρφωσης «ζωτικού
χώρου», νεοαποικιακών «ζωνών επιρροής», «προτεκτοράτων» (όπως το Κόσοβο) και νέων εστιών έντασης και πολέμου, ώστε να χειραγωγείται εύκολα η ευρύτερη περιοχή. Γκέγκε;
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία στη διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου