Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ της ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ της ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. Η ΔΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
Η ποινική δίωξη κατά της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που ασκήθηκε ύστερα από μήνυση του ναζιστή Κ. Πλεύρη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων», επικυρώθηκε από το Εφετείο Αθηνών που όρισε τη δίκη στις 12 Απρίλη 2010, όπως πληροφορηθήκαμε από το ΕΠΣΕ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αυτές οι «ψευδείς ειδήσεις» θίγουν το κύρος της δικαιοσύνης και «δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες».
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης Πλεύρη η Α.Π είχε καταγγείλει με ανακοινώσεις της ότι συγκεκριμένοι δικαστές (οι Λ. Λαζαράκος, Π. Ματζούνης και Μ. Παγουτέλη) υπεράσπισαν το ναζιστή και εξέφρασαν πρωτοφανείς αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις. Οι καταγγελίες μας εναντίον των δικαστών αυτών ήταν αληθινές και όχι ψευδείς «ειδήσεις» παρμένες τόσο μέσα από τις τοποθετήσεις τους όσο και μέσα από τα ίδια τους τα κείμενα!
Το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης θίγεται αποκλειστικά από την ύπαρξη μέσα σε αυτήν αντισημιτών δικαστών που υπερασπίζουν και αθωώνουν ναζιστές. Και είναι αυτό που ανησυχεί τους πολίτες.
Η προκλητική αυτή δίωξη εναντίον της Α.Π θα γίνει μπούμεραγκ σε βάρος των εμπνευστών της, που μετέτρεψαν έναν ναζιστή σε υπερασπιστή του κύρους της ελληνικής δικαιοσύνης και έγιναν διώκτες της δημοκρατίας.
Καλούμε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, για την απόκρουση της μεγάλης αυτής απόπειρας εκφοβισμού των δημοκρατών και – το χειρότερο – φασιστικοποίησης της δικαιοσύνης. Αν αυτή η απόπειρα δικαιωθεί με τη καταδίκη της Αντιναζιστικής ολόκληρη η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας θα έχει μπει σε μια πολύ επικίνδυνη τροχιά.
Αθήνα 26 Φλεβάρη 2010
Σημείωση του ιστολογίου: για καλύτερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε απόσπασμα άρθρου του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας» που σχολιάζει την αθώωση (Μάρτιος του 2009) του Κ. Πλεύρη για το περιεχόμενο του βιβλίου του «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια»:
[...] συμπεραίνουμε ότι η απαλλαγή του κ. Πλεύρη δεν στηρίχτηκε σε (ακραία έστω) ερμηνεία της ελευθερίας της έκφρασης ούτε έγινε χρήση κάποιων νομικών προβλημάτων της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης ώστε να εκδοθεί η απαλλακτική ετυμηγορία.
Απ’ ό,τι φαίνεται, η απόφαση αποδέχτηκε πλήρως τους ισχυρισμούς του Πλεύρη, ότι δηλαδή όσα καταλογίζει στους Εβραίους από κτίσεως κόσμου με το βιβλίο του δεν αναφέρονται σ’ αυτούς «εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους ή του θρησκεύματος». Η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν προτρέπουν σε ρατσιστική διάκριση ή βία, ούτε καν προσβάλλουν (όπως απαιτεί ο αντιρατσιστικός νόμος) φράσεις όπως:
- «Ετσι θέλουν οι Εβραίοι, διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα».
- «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη».
- «Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει». [κλπ] («Η δικαίωση ενός ναζιστή», 1 Απριλίου 2010).
Αναδημοσίευση από το μπλογκ:

2 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρήσιμο είναι και το άρθρο του Τάκη Καμπύλη στη σημερινή Καθημερινή:
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/04/2010_397175

  Σωστή και η επισήμανση..όσο νομίζουμε πως απλά πετώντας στον κάλαθο "της ακροδεξιάς" οποιαδήποτε ακραία ιδεολογία, χωρίς να την αντιμετωπίζουμε επί της ουσίας, θα είμαστε βαθειά νυχτωμένοι...

  Ωστόσο για πληρέστερη ενημέρωση στο θέμα αυτό θα μπορούσε κανείς να ανέτρεχε και στο βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ "οι θεμελιώδεις μύθοι της εβραϊκής πολιτικής"..
  Γιατί δε νομίζω πως η οποιαδήποτε γενοκτονία ή ολοκαύτωμα μπορούν να λειτουργούν σαν άλλοθι σε φασιστικές πρακτικές του σύγχρονου σιωνιστικού κράτους.

  Και στο κάτω κάτω της γραφής δε νομίζω πως ο πολύπαθος (αναμφίβολα) εβραϊκός λαός είναι τάχα πιο ίσος απέναντι στον πόνο από την υπολοιπη Ευρώπη (και γιατί όχι και από τον υπόλοιπο κόσμο) που βύθισε στον θρήνο η ναζιστική μπότα.
  Ίσα ίσα μάλιστα που, κατά τη γνώμη μου, η υπερπροβολή και υπερπροστασία (και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και η υπερμεγέθυνση) του εβραϊκού Ολοκαυτώματος (ακόμη και με επαίσχυντα νομοθετήματα τύπου Γκεσώ πχ στη Γαλλία, αλλά και σε άλλα κράτη πχ Αυστρία, Γερμανία κλπ) λειτουργούν αυτοτροφοδοτικά για το φαινόμενο του νεοναζισμού ή ακόμη ακόμη παρέχουν ένα φαινομενικό άλλοθι στους πάσης φύσεως ρεβιζιονιστές.. και συντηρεί την ύπαρξη θλιβερών υποκειμένων όπως ο Πλεύρης..

  Η Αλήθεια πάντα ελευθερώνει..

  Καλή μας μέρα :)

  "παντελώς άσχετος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή