Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η "Ρελάνς" Βενιζέλου και το μεγάλο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια.

Το  Έθνος δημοσιεύει το σχετικό άρθρο με τίτλο "Ρελάνς Βενιζέλου για τα υποβρύχια" ο οποίος βγάζει  το σημερινό ΠΑΣΟΚ αθώο, σαν να προήλθε από παρθενογέννηση και ότι δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 2002.
Η υπόθεση των υποβρυχίων εξελίσσεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, που ενδεχομένως ξεπεράσει και εκείνο της Siemens. Πρωταρχικές ευθύνες -όπως ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Αμυνας- έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες αναπόφευκτα δεν μπορεί να αποποιηθεί η παρούσα κυβέρνηση. Ενδεχόμενες ευθύνες φέρουν και οι μετέπειτα κυβερνήσεις της ΝΔ.
Αποσπάσματα από το άρθρο μπορείται να διαβάσεται παρακάτω. Ολόκληρο το άρθρο μορείται να το διαβάσεται στη διεύθυνση:

Αιφνιδιαστική «προσπέραση» τις ημέρες των πασχαλινών αργιών επιχείρησε ο Β. Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να αφαιρέσει από τη ΝΔ κάθε δυνατότητα πολιτικής εκμετάλλευσης του οικονομικού σκανδάλου που διερευνά η γερμανική Δικαιοσύνη για χορήγηση «τεράστιων ποσών» ως μίζες σε Ελληνες αξιωματούχους την περίοδο 2000-2002 κατά τη σύναψη των συμβάσεων για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων.
Ο Β. Βενιζέλος παραδέχεται για πρώτη φορά δημοσίως ότι υπήρξαν «προβληματικά στοιχεία» στις συμβάσεις του 2000 και του 2002, τα δύο βασικότερα εκ των οποίων -όπως υπογραμμίζει- εξαλείφονται με την καινούργια σύμβαση που υπογράφτηκε στις 18 Μαρτίου μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της Αμπου Ντάμπι Μαρ και της HDW.
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο Β. Βενιζέλος και για τις συμβάσεις εκσυγχρονισμού υποβρυχίων τύπου 209 που υπογράφτηκαν το 2002. Τις χαρακτηρίζει «απολύτως ανεπιτυχείς» αποκαλύπτοντας ότι: «Για τον εκσυγχρονισμό ενός πεπαλαιωμένου υλικού (υποβρυχίου 209) πληρώθηκαν περίπου 400 εκ. ευρώ, όταν η αξία ενός ολοκαίνουργιου υποβρυχίου 214 σήμερα δέκα χρόνια μετά και με τις προσαυξήσεις κοστίζει 500 εκ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου