Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Εφιαλτικό το σενάριο για τις συντάξεις

Μετατροπή των συντάξεων σε... επιδόματα ένδειας και κατάργηση κάθε έννοιας ανταπόδοσης για όσους εξέλθουν από την εργασία τους τα επόμενα χρόνια
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΣ
Κυριακή 18 Απριλίου 2010
Το κυβερνητικό σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ανατρέπει πλήρως το υφιστάμενο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει τις συντάξεις σε... επιδόματα ένδειας και καταργεί κάθε έννοια ανταπόδοσης για τις συντάξεις όσων εξέλθουν από την εργασία τους τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση επέλεξε το σκληρότερο σενάριο αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα ανατρέποντας πλήρως τη σημερινή εικόνα και οδηγώντας τις συντάξεις στο 60% έως 65% του συντάξιμου μισθού, γεγονός που σημαίνει περικοπές έως και 30% από τα σημερινά επίπεδα.
Το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες ενέκρινε εξαιρετικά επώδυνα μέτρα, η ισχύς των οποίων θα ξεκινήσει σε τέσσερις χρόνους: άμεσα, το 2011, το 2013 και το 2018. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να λάβει την τελική του μορφή ως τις 30 Απριλίου και να ψηφισθεί εντός του Μαΐου. Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης εκπέμπει το απαραίτητο «σήμα» προς τις αγορές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και να λάβει «γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα» για την αντιμετώπιση του ελλείμματος των ασφαλιστικών ταμείων.
Για συνέχεια βλέπε εφημερίδα ΒΗΜΑ στη διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου