Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Σπρεντ με κουκούλα ...

Μεγάλη παλιανθρωπιά της αστυνομίας! Αφηνε, δυο-τρεις μέρες τώρα, να διαρρεύσει ότι οι συλληφθέντες με την κατηγορία της τρομοκρατίας συνδέονται τηλεφωνικώς με τον θάνατο του δύσμοιρου προσφυγόπουλου απ' το Αφγανιστάν. Μάλιστα οι καλοήθεις αυτοί μπατσοεγκέφαλοι καρύκευαν το πράγμα διασπείροντας ότι οι συλληφθέντες κάγχαζαν μεταξύ τους (πάντα τηλεφωνικώς) περιμένοντας την έκρηξη.
Ο σκοπός της αστυνομίας -αναλόγως των παλιανθρώπων που εκτρέφει- προφανής: το θυμικό των πολιτών, η καλλιέργεια της αποστροφής προς τους τάχα στυγερούς κι απάνθρωπους κατηγορούμενους. Το ίδιο αισχρά τα μπατσοδημοσιογραφικά παπαγαλάκια διοχέτευαν στην κοινή γνώμη τη δηλητηριώδη διαρροή, γνωρίζοντας ήδη το αναληθές του πράγματος, μόνον και μόνον για να κερδηθεί η «πρώτη εντύπωση». Δημοσιογράφοι πραγματικοί «αλήτες και ρουφιάνοι» σε αγαστή σύμπνοια με «γουρούνια και δολοφόνους».
Βεβαίως οι έντιμοι συνάδελφοι αποκάλυψαν τη σκευωρία, αλλά όλο και λιγότερο ακούγονται οι φωνές των βοώντων μέσα στην όλο και πιο τρομερή ερημία της πληροφόρησης (-προπαγάνδας)...
«Εγώ τώρα δεν ξανασχολούμαι με τα σπρεντ!» απεφάνθη εκ Κύπρου ο Γιωργάκης. Λογικόν, αφού
πρώτα έγινε της κακομοίρας, ας ασχοληθούν στο εξής με τους κακομοίρηδες οι μονάδες περισυλλογής επιζώντων. Ο αρχηγός έχει άλλες δουλειές τώρα.
Μεγαλεία! Θα 'λεγε κανείς και μεγαγελοία, αλλά δεν θα άντεχε η γλώσσα έναν ακόμα τέτοιον στίβο δασύτριχου βαρβαρισμού...
Δηλαδή δεν είναι πια πασοκόφρων ο εθνικόφρων κυρ φον Καρατζαφέρης; Πότε πρόλαβε ο τρισμέγιστος και την έκανε τη νέα (632η) κωλοτούμπα;!
Αυτός δεν είναι καν πολιτικάντης! είναι η Τσίτα του Ταρζάν! πετάγεται από κλαδί σε κλαδί, κρέμεται απ' την ουρά της, σαλτάρει, σκληρίζει -  άσε κάτω την μπανάνα, θα σου δώσει άλλην ο κυρ Πάγκαλος! Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (όστις μόνον ευγενικά λόγια έχει για τον ΛΑ.Ο.Σ.) κι έτσι υπάρχει η δυνατότης να μη χάσει τον προσανατολισμό του (απ' τις πολλές κωλοτούμπες) ο ϋμπεργκρουπενφύρερ του κόμματος και να συνεχίσει χέρι-χέρι με τον Γιωργάκη τον ένδοξο αγώνα κατά των κερδοσκόπων και των λοιπών τευτονικών δυνάμεων! Ζιγκ!
Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία που έπληξε τον αδελφό πολωνικό λαό, διαβάζω στα ρεπορτάζ τις αναφορές στη σφαγή του Κατίν, και θαυμάζω τη γενικευμένη δημοσιογραφική βεβαιότητα ότι αυτό το έγκλημα διεπράχθη από τους Σοβιετικούς κι όχι απ' τους Ναζί.
Προσωπικώς δεν έχω καταλήξει σε συμπέρασμα (μικρό το κακό για την ανθρωπότητα), αλλά το γεγονός ότι ο Πούτιν παραδέχθηκε τη σφαγή (για τους γνωστούς γεωπολιτικούς λόγους που συνήθως τον κινούν) δεν σημαίνει ότι «η Ρώμη αποφάνθηκε, η υπόθεση έκλεισε». Νομίζω ότι σε αυτήν τη σελίδα της ιστορίας έχουν ακόμα πολλά να γραφούν ώσπου ο Βάιντα να γυρίσει μιαν ακόμα ταινία, τον «Ανθρωπο από Επιτόκια».
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 14.IV.2010 stathis@enet.gr
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην διέθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου