Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Λαικισμός Πετσάλνικου, ή δεν ντρεπόμαστε λίγο;

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι λέει η παροιμία και ο πρόεδρος της Βουλής το πήρε της μετρητοίς . Χάνοντας κάθε σοβαρότητα άρχισε εν μέσω καναλιών να μαζεύει τα φασόλια ένα ένα για να γεμίσει το λογαριασμό που άνοιξε.
Ενώ ο κόσμος καίγεται, είδαμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο να συνεχίζει απτόητος το λαϊκίστικο σόου συγκέντρωσης χρημάτων στον Λογαριασμό Απόσβεσης Δημόσιου Χρέους που έχει δημιουργηθεί (έπειτα από πρότασή του) στην Τράπεζα της Ελλάδος, υποβιβάζοντας έτσι το εθνικό θέμα της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους σε ένα είδος «τηλεμαραθωνίου».
«Είστε η πιο επίσημη και η πιο ευχάριστη επίσκεψη που έχω δεχθεί αυτούς τους μήνες που είμαι Πρόεδρος της Βουλής» είπε ο κ. Πετσάλνικος υποδεχόμενος χθες στο γραφείο του τον Νικόλα, 8 ετών, τον Γιώργο, 6 ετών, και τη γιαγιά τους που αποφάσισαν (τα παιδιά μόνον) να σπάσουν τον κουμπαρά τους και να καταθέσουν τις οικονομίες τους (10 ευρώ ο καθένας) στον Λογαριασμό Απόσβεσης.
Η νηπιακή πρωτοβουλία των παιδιών είναι πράγματι αξιέπαινη, σχεδόν συγκινητική. Ενας Πρόεδρος της Βουλής όμως δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν προσφέρει υπηρεσία στον τόπο όταν προσεγγίζει τόσο σοβαρά θέματα, όσο το δημόσιο χρέος, με μια τόσο νηπιακή στρατηγική.
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει αυτές τις στιγμές, αν και μας χρειάζονται σταγόνες γέλιου σε τέτοια δύσκολη κατάσταση και ο πρόεδρος της Βουλής μας τις χαρίζει ασταμάτητα.......

Θα συμπλήρωνα δε ότι θα μπορούσαμε να γελάσουμε πολύ αν αυτή η νοοτροπία δεν θυμίζει άλλες δύσκολες εποχές.
 
Αναδημοσίευση από:http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου