Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στα χέρια των πολιτών η μάχη κατά του ΔΝΤ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/04/2010
Τρομαγμένη η κυβέρνηση από την ογκούμενη λαϊκή αντίθεση στην προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, επιχειρεί να θολώσει τα νερά. Είναι ευρωπαϊκή υπόθεση ο μηχανισμός, λέει, και κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.
Πράγματι, ο μηχανισμός αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία όμως για πρώτη φορά ανοίγει την πόρτα στο ΔΝΤ να μπει στη ζώνη του ευρώ. Η απόφαση αυτή, όπως φάνηκε προχθές στην Ευρωβουλή, βάλλεται ακόμη κι από τον Μπαρόζο. Ο Τρισέ, μάλιστα, έχει διαμηνύσει για τα επερχόμενα αδιέξοδα, όχι μόνο για την Ελλάδα.
Πρόκειται για απόφαση που επέβαλε η Γερμανία, διχάζει την Ευρώπη και οδηγεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες στην κηδεμονία του αμερικανο-ευρωπαϊκού υβριδίου. Πολλοί προβλέπουν ότι θα έρθει η σειρά ακόμη και της Γαλλίας. Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει την Παρασκευή στη Βουλή ότι, "για να είμαστε ειλικρινείς, το ΔΝΤ είναι ήδη στην Ελλάδα". Χθες η κυβέρνηση, πιεζόμενη από τα γκάλοπ, άρχισε να τα γυρίζει! Ανασύρεται το επικοινωνιακό εφεύρημα, ότι το ΔΝΤ δανείζει με χαμηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με την Ε.Ε. Μας συμφέρει!
Η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι θέμα οικονομικό, ούτε στενά θέμα επιτοκίων. Είναι πολιτικό θέμα, διότι δείχνει την απονομιμοποίηση της πολιτικής στη χώρα μας και την Ευρώπη. Διότι ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την Ε.Ε. Είναι πολιτικό θέμα, διότι το ΔΝΤ δεν επιβάλλει απλώς σκληρή λιτότητα, αλλά επιχειρεί την κοινωνική αποδιάρθρωση. Το πρόβλημα δεν είναι τα επιτόκια, αλλά οι όροι που τα συνοδεύουν και η στρατηγική επιλογή να διολισθήσει η Ελλάδα προς υπερατλαντική επιτήρηση. Από μεθαύριο, πολυεθνικές εταιρείες, που βαρύνονται με σκάνδαλα, θα αναλάβουν τη διοίκηση στις εφορίες, τα Ταμεία και τα νοσοκομεία.
Για συνέχεια βλέπε εφημερίδα ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου