Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Στα νύχια του ΔΝΤ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Φόβος για το μέλλον. Θλίψη για τη διάψευση των ελπίδων. Απογοήτευση για την κυβέρνηση και την πολιτική της. Πάγωσε ο ελληνικός λαός όταν άκουσε την Πέμπτη το απόγευμα την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει ουσιαστικά την Ελλάδα κάτω από τον ζυγό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ερχονται αύριο στην Αθήνα οι ξένοι δυνάστες για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου και να υπαγορεύσουν τους όρους τους και το πρόγραμμα που θα εκτελέσει ασυζητητί η εκλεγμένη από τους Ελληνες κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η χώρα μπαίνει σε θεοσκότεινο τούνελ άγνωστου μήκους.
Ορμησαν να κατασπαράξουν τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Ολι Ρεν και ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν μόλις άκουσαν τη χαρμόσυνη γι’ αυτούς είδηση ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα βορά στο ΔΝΤ. Ζήτησαν αμέσως μείωση κατά 10% των μισθών όλων των Ελλήνων εργαζομένων στον... ιδιωτικό τομέα! Μύρισαν αίμα μισθωτών ΕΕ και ΔΝΤ και δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Απαίτησαν μείωση των μισθών όλων των Ελλήνων πριν καν αρχίσει από αύριο η στημένη φαρσοκωμωδία των δήθεν διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση!
Φρικιαστικά είναι τα μέτρα που πάντα εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όσες χώρες έχουν τη δυστυχία να πέσουν στα νύχια του. Καταργεί αμέσως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα αδείας, σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Καταργεί τα κατώτατα μεροκάματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αφήνει ελεύθερες τις απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση. Αίρει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και απολύει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς. Αυξάνει τον ΦΠΑ. Κατεδαφίζει τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνική περίθαλψη...
Για συνέχεια βλέπε εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στη διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου