Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η απεχθής υποκρισία των Γερμανών

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Kαλπάζει ο υστερικός ανθελληνισμός στη Γερμανία, καθώς διαδίδονται σε όλο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού της χώρας αυτής ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των Ελλήνων και της Ελλάδας. Ραγδαία αυξάνεται επίσης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ο αντιγερμανισμός σε πολιτική βάση, οδηγώντας παράλληλα σε αναβίωση των πανευρωπαϊκών στερεοτύπων ταύτισης των Γερμανών με τον ολοκληρωτισμό. Εξήντα πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έρχονται απροσδόκητα εκ νέου στην επιφάνεια όλα τα σύνδρομα της Κατοχής και των εγκλημάτων των Γερμανών ναζί εναντίον των Ελλήνων. Νέες γενιές έρχονται σε επαφή με πρωτόγνωρα αντιγερμανικά αισθήματα που όλοι νομίζαμε ότι ανήκουν ανεπιστρεπτί στο μακρινό, θλιβερό παρελθόν.
Είναι να απορεί κανείς αν ο πολιτικός στραβισμός των «λογιστών» που κυβερνούν στο Βερολίνο τους επιτρέπει να δουν τις διαστάσεις του εγκλήματος που διαπράττουν εναντίον του γερμανικού έθνους με την πολιτική που ακολουθούν. Εκτός πια και αν η διαβόητη γερμανική αλαζονεία τούς κάνει να αδιαφορούν για τις συνέπειες της γραμμής τους στους άλλους Ευρωπαίους.
Πέρα από τις οικονομικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης Μέρκελ, για τις οποίες έχουμε μιλήσει πολλές φορές, εκπλήσσει η απερίγραπτη υποκρισία που κυριαρχεί στην εσωτερική συζήτηση στη Γερμανία γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Λυσσώδης είναι η προσπάθεια να απαγορευθεί στην κυβέρνηση Μέρκελ να χορηγήσει δάνειο στην Ελλάδα με τοκογλυφικό σχεδόν επιτόκιο στη βάση της νομικίστικης ερμηνείας ότι δήθεν αυτό συνιστά χαριστική «διάσωση» της Ελλάδας, πράγμα που απαγορεύεται από τη συνθήκη της Ευρωζώνης. «Προσκρούει η βοήθεια στις ευρωπαϊκές συνθήκες;» αναρωτιόταν π.χ. το περιοδικό «Σπίγκελ» στη λεζάντα της φωτογραφίας του Γ. Παπανδρέου κατά το δραματικό διάγγελμα υπαγωγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μπορούσε ίσως κανείς να το αποδώσει αυτό σε νομικό σχολαστικισμό των Γερμανών, στη γνωστή τυπολατρεία και πειθαρχία τους σε κάθε αρχή και εξουσία, αν ήθελε να τους κρίνει καλοπροαίρετα.
Για συνέχεια βλέπε εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου