Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η πλήρης διάλυση του κράτους.

Βρισκόμαστε στον γκρεμό, η οικονομία διαλύθηκε, το ΔΝΤ ήλθε, η παιδεία έχει διαλυθεί προ πολλού, η υγεία είναι για κλάματα, τα συμφέροντα εξακολουθούν να λυμαίνονται τον τόπο, οι μίζες καταβάλλονται ανελλιπώς, τα λαμόγια βασιλεύουν, τα εθνικά θέματα παραπαίουν, και ο πολιτισμός έχει πεθάνει. Τη θέση του πολιτισμού έχει αναλάβει η ειδησεογραφία για την Τζούλια και τους όμοιούς της.
Οι πνευματικοί άνθρωποι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) σιωπούν αν δεν συνεργάζονται. Η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ είτε σε σχέση με την οικονομική κρίση ή σε σχέση με άλλα θέματα (τρομοκρατία) οργιάζει. Γινόμαστε μάρτυρες κατασκευασμένων από την ασφάλεια ειδήσεων που με περισσή φροντίδα τα φερέφωνα της πληροφόρησης διοχετεύουν σε όλα τα μέσα και οι οποίες ειδήσεις αποδεικνύονται εν μέρει η εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες χωρίς να ανοίξει μύτη (περίπτωση συνομιλιών των τρομοκρατών για τον Αφγανό, θύμα της βομβιστικής υπόθεσης). Οι ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και η ανασφάλεια κυριαρχεί σε όλους.
Τα κόμματα της εξουσίας αντί να διδαχθούν από την απίστευτη αυτή καταστροφή, συνεχίζουν την ίδια τακτική, που οδήγησε τόσα χρόνια τη χώρα στην διάλυση. Οι μεν ρίχνουν τις ευθύνες στους δε, κανείς δεν κάνει σοβαρή αυτοκριτική, και το θράσος τους περισσεύει. Οι βουλευτές βολεύονται και βολεύουν και τους δικούς τους, το ΑΣΕΠ αρχίζει να παραβλέπεται (από ότι διαβάζω σήμερα στις ειδήσεις), οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου εξαιρούνται από την περικοπή των επιδομάτων (αφού έχουν καταλάβει το τυπογραφείο) κ.α.
Κανείς δεν τιμωρείται για τα απίστευτα σκάνδαλα δωροδοκιών και μιζών, που ο Ελληνικός λαός πληροφορείται έκπληκτος καθημερινά. Όσα βγαίνουν στη φόρα (και πόσα δεν βγαίνουν) κυρίως αποκαλύπτονται από το εξωτερικό (Siemens), καταλαμβάνουν τη δημοσιότητα για λίγες μέρες και μετά ξεχνιούνται. Επιχειρηματίες παρουσιάζουν επιταγές που έδωσαν σε υπουργούς για έργα που δεν έγιναν. Κανείς εισαγγελέας δεν επεμβαίνει για την διερεύνηση των σκανδάλων ή όταν κατ’ εξαίρεση επέμβει η υπόθεση οδηγείται σύντομα στο αρχείο.
Ο λαός παγωμένος από την πρωτοφανή προπαγάνδα και τον εκφοβισμό από τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχεδόν αποδέχεται τη μοίρα του.
Ο κος Αντιπρόεδρος (όπως πληροφορούμαι από τον τύπο) συνέστησε στην Υπουργό Υγείας να ξεχάσει την εφαρμογή του νόμου!! για την απαγόρευση του καπνίσματος για να μην στενοχωρήσουμε τον κόσμο τώρα που πλήττεται από την κρίση.
Τελευταία παρατηρώ ότι δεν υπάρχουν πια μονά και ζυγά στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και τα Ι.Χ. και ταξί κυκλοφορούν ελεύθερα και στις λεωφορειολωρίδες. Κανένας έλεγχος της τροχαίας δεν υπάρχει πια σε αυτές τις παρανομίες. Λέτε να επικράτησε και εδώ η λογική του αντιπροέδρου, ας τους αφήσουμε να κυκλοφορούν όλοι, όπου θέλουν, για να μην τους στενοχωρούμε, μέρες που είναι;
Με έκπληξη όμως παρατήρησα, πράγμα που μου επιβεβαίωσαν και φίλοι μου, ότι οι τροχαία έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις μηχανές και στα παπάκια. Ότι παρκάρει στο πεζοδρόμιο περνά ο γερανός και το μαζεύει. Γιατί άραγε αυτή η ακραία επιλεκτική συμπεριφορά για αποκατάσταση της τάξης;
Η αριστερά χαμένη στα εσωτερικά της προβλήματα και την έλλειψη ταυτότητας είναι παντελώς ανίκανη να εκμεταλλευθεί την κατάσταση και να προτείνει λύσεις διεξόδου (εκτός βέβαια από το να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα έτσι για να καταγγέλλει).
Η μόνη μας ελπίδα είναι αν κάποια στιγμή οι ποιοτικές συσσωρεύσεις είναι πολύ μεγάλες και φέρουν κάποια ποιοτική έκρηξη των θιγομένων στρωμάτων των Ελλήνων και ότι ήθελε προκύψει. Υπάρχει αυτή η περίπτωση ή είμαστε καταδικασμένοι;
Κώστας Παπαποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου